MENU

Сподіваємося, що Росії не вдасться знищити важливі докази. Хоча їх і так уже вдосталь

2387 0

Доповнення до моєї недавньої інформації від 19 липня для тих, хто цікавиться розслідуванням авіакатастроф.

Телебачення повідомило, що терористи тільки на 5-й день передали "чорні ящики" малайзійській стороні. Думаю, малайзійці точно знають, що першими мають їх оглянути і відкрити, ті, хто їх виробляв (тобто представники "Боїнгу") і той, хто їх останній відкривав і перезавантажував.

Є багато способів, як пошкодити або навіть знищити записи, не відкриваючи сам такий "ящик". Без сумніву, спеціалісти це знають і знають, як виявити такі дії.

Але є і інші моменти, які самі терористи могли і не знати. Хоча вони могли отримати відповідний інструктаж або прибулі інструктори могли самі на місці провести відповідні маніпуляції.

Мова йде про слідуюче. "Чорні ящики" мають щось на зразок радіомаяка, який включається зразу ж після катастрофи і може працювати навіть на дні океану біля 30 днів.

По їх радіосиналу, точніше радіоімпульсу (на відповідній частоті) можна дуже точно визначити іх місце знаходження, чи то в зарослях джунглів, чи в піску пустелі, чи в морі і навіть в океані.

Сила радіоімпульсу велика, "стріляє" на декілька кілометрів. Тобто наші відповідні фахівці могли точно "бачити", де знаходяться "ящики".

Памятаєте, коли наша сторона заявляла, що "ящики" точно в Україні і кордон не перетинали. Хоча не говорили де точно, щоб не дати зрозуміти, звідки ми знаємо.

Російські спеціалісти також це знають і ,мабуть, саме тому не ризикнули перевозити "ящики" на свою територію, розуміючи, що ми це зафіксуємо. Краще відправити спеціаліств на день-два до самих терористів.

Крім того, деякі "ящики" можуть видавати відповідний сигнал і робити у себе запис на відкриття його вандалами, або навіть фахівцями але "чужими". Правда, сучасний цивілізований світ не дуже секретить такі прилади, тому що такий світ розраховує на нормальну співпрацю при авіакатастрофах.

Але, на жаль, є технології, якими можна зіпсувати запис, не відкриваючи сам "ящик". У звязку з тим, що велика кількість російських військових, в тому числі і спеців, воює разом з бандитами на нашій території, виключати можливість такого пошкодження не можу.

Хочеться сподіватися, що у них це не вийшло. Але відеоепізод, де головний бандит , передає малайзійцям "чорні ящики" і як він це все бадьоро і урочисто робить, навіває сумніви. Тим більше згадаймо, як за декілька днів до цього інстуктор по телефону (перехоплення СБУ) попереджає бандюків, що Москва цікавиться і щоб поки що ніхто не повинен мати доступу до "ящиків".

Розшифровка записів таких ящиків справа не швидка, особливо, записи телеметрії всіх систем літака. Але при повній їх розшифровці всі данні вводяться в комп"ютер і відповідна програма робить фантастичні речі.

Відтворює на екрані майже в повному обсязі весь політ літака від пуску двигунів перед злетом до останніх секунд. На екрані в режимі 3-D, так, саме 3-D, а не 2-D, ви бачите саме такий "Боїнг" в польоті , можете бути над чи під літаком, чи збоку і бачити землю, над якою він летить, точні координати літака в кожну секунду, ви можете бачити роботу всіх систем (а їх багато) і візувально і і окремо їх цифрові чи інші фізичні показники.

На протязі всього польоту ви чуєте розмову екіпажу між собою, оголошення для пасажирів, розмови з землею і все синхронізовно до 0,001 секунди з показниками роботи систем літака і його кординатами.

Оскільки "ящик" в літаку отримує енергію від акумулятора, а не від електрогенераторів, то бувать випадки, коли "ящик" пише, до падіння на землю, коли сам літак уже розвалився. Але як було в цьому випадку сказати важко, не маючи детальної інформації.

Але є ще багато чого, дуже важливого для встановлення істини - космос, супутники, земля і її поверхня, атмосферні сліди руху ракет і літаків, радіоелектронні та імпульсні випромінювання, матеріалознавство та хімія... І багато іншого.

Будемо сподіватися, що Росії не вдасться знищити важливі докази. Хоча їх і так уже вдосталь.

Yevgenij Marchuk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини