MENU

Тимошенко зустрілася міністром МЗС Австралії. ФОТО, ВІДЕО

867 0

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч з міністром закордонних справ Австралії Джулією Бішоп, яка перебуваэ в Україні в рамках міжнародних зусиль з розслідування катастрофи літака "Боінг-777".

Сторони обговорили ситуацію на Сході нашої держави та питання, пов'язані з розслідування катастрофи літака "Боінг-777" та гуманітарною місією щодо вивезення залишків тіл і особистих речей жертв авіакатастрофи.

У зв'язку з цим Тимошенко висловила співчуття родинам загиблих та наголосила на необхідності якнайшвидшого безперешкодного доступу міжнародних експертів до місця катастрофи.

"Я висловлюю співчуття родинам загиблих. Це дійсно трагедія для усього світу. Це безпрецедентно, коли у мирний час гинуть діти, гинуть люди. Світ не мусить це пробачати, - наголосила Тимошенко. - Я дякую Вам за те, що Ви налаштовані довести розслідування цієї справи до визначення обставин та винуватців трагедії".

У свою чергу Джулія Бішоп наголосила, що вона перебуває в Україні, щоб повернути тіла загиблих та забезпечити проведення незалежного розслідування катастрофи.

"Ми разом з голландською стороною не відступимо: ми повернемо наших загиблих додому і проведемо розслідування. Винні мають понести відповідальність в Гаагському суді", - сказала вона.

Крім того, Джулія Бішоп закликала фракцію партії "Батьківщина" підтримати Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Австралією про направлення Австралійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака "Malaysia Airlines" рейсу MH17 та Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування, які дозволять законодавчо забезпечити проведення міжнародного  розслідування катастрофи.

"Це розслідування повинно бути незалежним та об'єктивним", - сказала вона, додавши, що буде особисто присутня у Верховній Раді України під час голосування щодо цього законопроекту у четвер.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини