MENU

Мене змушували брехати – колишня співкамерниця Юлії Тимошенко. ВІДЕО

4681 0

Сусідку по камері Юлії Тимошенко змушували обмовляти екс-прем’єра і ритися в її речах. Інтерв'ю, дані співкамерницею Юлії Тимошенко по Качанівській колонії в період їх ув’язнення, є неправдивими. 

 

Про це заявила сама Юлія Абаплова в ефірі програми «Шустер Live». 

 

Нагадаємо, що 5 серпня виповнюється 3 роки з моменту арешту екс-прем'єр-міністра. 

 

За словами Юлії Абаплової, яка просиділа з Юлією Тимошенко 4,5 місяці, все, що відбувалося в Качанівській колонії, в тому числі по відношенню до її знаменитої сусідці, було несправедливим. 

 

«Я спочатку стаю на сторону тих, з ким я перебуваю. Я ж бачила, що відбувається в тюрмі, в СІЗО. Це несправедливо. Те, що я бачила, як вивозили Тимошенко - розумієте, це шок. Хоча б тому, що якщо вони таке роблять з нею... А я звичайна людина. Що вони тоді зроблять зі мною? », - розповіла Абаплова.

 

Як відомо, навесні 2012 року Юлію Тимошенко насильно вивезли з колонії в лікарню, застосувавши грубу фізичну силу. Фотографії її синців на животі облетіли весь світ.

  

«Її вивезли насильно. Тільки через те, що я все це бачила, бо вилізла на вікно з власної цікавості, потім я два роки сиділа взаперті, не маючи можливості спілкуватися навіть з батьками. Чому - тому що я сиділа в системі », - заявила співкамерниця Тимошенко. 

 

Вона розповіла, що вже на третій день спільної відсидки адміністрація колонії змусила її доносити на Тимошенко, хоча спочатку такі завдання не передбачалися: «Спочатку мене поставили перед фактом, що я буду сидіти з Юлією Володимирівною. Мені сказали, що я просто повинна буду допомагати. Хвора людина, не ходить. На третій день перебування її в колонії адміністрація вирішила повідомити мені про те, що я повинна поритися в її речах». 

 

За словами Абаплової, ті її інтерв'ю, які згодом вийшли в наближених до влади ЗМІ, є неправдивими. Зокрема, обмовою є те твердження, що Юлія Тимошенко симулювала хворобу. 

 

«Було 3 інтерв'ю, і всі 3 були неправдиві. Ці інтерв'ю давалися за наводкою. Останнє інтерв'ю в 2012 році в вересні - це інтерв'ю, яке давалося після виховного процесу, м'яко кажучи. Коли мене привезли з 100 колонії, де мені вкрадливо пояснили, що я неправильно себе веду. І як сказали в оперчастині - я працюю не на ту партію», - розповіла Абаплова. 

 

Юлія Абаплова відсиділа в цілому 4 роки і звільнилася за амністією в травні 2014.

INTV


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини