MENU

Міліції у Києві нема. Просто нема - як служби

4083 10

Мєнти, або як працює міліція міста Київ.

Дано ситуацію, традиційну для мого району та двору - п'яна компанія числом в півтора десятки чоловік гуляє "на всі" і розходитись не збирається, мат і регіт стоїть густий і некомфортний, не кажучи вже про обгижування продуктами життєдіяльності усіх довколишніх дерев і парканів. Одна з причин - цілодобовий кіоск зі спиртними напоями, в якому можна закупатися безперервно поповнюючи "запаси" хоч до самісінького ранку.

План А - як завжди виходжу і намагаюсь розігнати сам. Компанія виявляється нахабно-агресивною і розходитись бажання ніякого не виявляє - таке не дуже часто, але трапляється: зазвичай причиною є наявність самок людського виду, перед якими розпиячені самці намагаються показати себе крутими. Один з аргументів "а коли цілими днями діти шумлять, то чомусь ніхто не скаржиться"  доводить, що справу маю з типовими пивними алкашами, які цілі вихідні живуть по принципу "ніч проп'ю, день просплю". Кількох вже знаю в обличчя - не перший раз розганяю.

Залишається план Б - звертатися до правоохоронних органів.

Спроба №1 - дзвоню на 102. Перший дзвінок приймає вишка, розташована в глибині району і кидає на київський  центр - слухаю довгі гудки дві хвилини, після чого кладу слухавку. Надалі ця вишка перевантажена і мене постійно перехоплює вишка в сусідньому селі та перекидає на РВВС у Вишгороді, що взагалі сенсу не має, оскільки це не їхня юрисдикція. Але до їх честі там хоча б слухавку знімають.

Спроба №2 - дзвоню на загальний номер для мобільного 0-800-50-02-02. Ще цікавіше - хтось знімає слухавку і просто кладе її поруч, надалі на всі звертання чутно тільки шурхіт. Повторюється три рази, після чого мені набридає і я переключаюсь на інші шляхи.

Спроба №3 - дзвоню на лінію чергової частини головного управління МВС в місті Київ. Там нарешті приймають дзвінок і переключають, тут можна посміятися, на операторів лінії 102, які не брали слухавку в першій спробі. Чемний оператор ввічливо приймає скаргу, реєструє і обіцяє швидку реакцію. На телефон падає СМС(!) з реєстраційним номером і сайтом, де можна перевірити звернення - 102kiev.com.ua. На цей момент щодо звернення досі стоїть статус "Триває перевірка" - отже реєструють, але потім чхати хотіли на всі ці електронні прибамбаси.

Реєстрація, як видно, в 02:10. Два хлопці у формі на машині приїхали 02:26. Підійшли до компанії, яка тут же замовкла, пішла в "нєсознанку" розповідаючи, що вони тут не шумлять, а тихенько як мишки говорять і взагалі вже збиралися йти, тільки ось пиво доп'ють. Хлопці просять, цитую дослівно:

"Только ж ви разойдітесь патом, а то если опять позвонят, будет "мєнти плохіє, ні хрена не дєлают".
Після чого розвертаються і їдуть.

Цілком логічно компанія таки йде - до кіоску, де закупається ще пивом, пересідає на другу лавку і продовжує веселитись, періодично поминаючи "тупих ментів".

Повторюю спроби з першого пункту. Результат аналогічний, спрацьовує тільки дзвінок на лінію чергової частини головного управління, всі інші сплять.

Там приймають знову скаргу, перепрошують, обіцяють вислати знову хлопців, при цьому пояснюючи, що "зараз літо і тому по всьому Києву таке" і "вони нічого не можуть вдіяти, бо ніяких витверезників вже не існує" - хоча це очевидна брехня, оскільки компанія явно порушує громадський спокій, чим вчиняє адміністративне правопорушення "Хуліганство", що підпадає під частину 2 статті 296 Кримінального кодексу України і карається обмеженням волі до п'яти років, або позбавленням волі - до чотирьох. Просто, як я розумію, мєнтам (вибачайте, інакше назвати їх в даному випадку не можу) не хочеться марудитись із зайвою роботою.

На це звернення вже жодних СМС не приходило і ніякі хлопці більше не приїхали - тобто на нього просто забили в самому головному управлінні і пішли спати.

Висновок: міліції у нас нема. Просто нема - як служби. За виключенням спецпідрозділів, які зараз воюють, та ще може слідчих по важливим справам (просто не знаю, як там працюють щодо всіляких вбивств та пограбувань, на щастя не доводилося зустрічатися, тому не буду казати) вся інша міліція - бездарі й лінтюхи, які просиджують штани, отримуючи своє мінімальне бабло, яке дозволяє їм вважатися працюючими і пити пиво по вихідним.

При цьому висновок цей я роблю не лише по одному цьому випадку, а ще й по кільком іншим, з аналогічним результатом.

Тобто реально громадянину ніхто допомагати не збирається, принаймні поки його не вб'ють чи хоча б покалічать. Отже виходи може бути лише два, точніше один комплексний - з одного боку самоорганізовуватись в громадські організації на місцях з однодумцями, які по дзвінку зможуть зібратися натовпом хоча б в двадцять чоловік, бажано озброєних, і вирішувати такі дрібні справи самотужки в межах законодавства про право громадянина припинити правопорушення, якому він є свідком, з іншого - вимагати повної реформи міліції, яка буде включати розпуск всього існуючого апарату та створення його з нуля за зразком країн Прибалтики та Грузії.

Інакше, на жаль, ніяк.

vjn


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини