MENU

Як з фінансової піраміди Сергій Шахов зліпив квазідержаву ЛНР

247 4

Поки наші хлопці щодня гинуть у боях з проросійськими бойовиками, організатори донбаського хаосу не тільки впевнено себе почувають, а й готуються увійти до української влади. Нижче – докладно про те, як з передвиборної фінансової піраміди стахановського бізнесмена з кримінальним минулим Сергія Шахова виросла «Луганська народна республіка», і як хазяїн Безлера мітить на посаду луганського губернатора.

 

ФІНАНСОВА ПІРАМІДА ЯК БАЗА ДЛЯ ЛНР

 

Навесні 2012 року в Луганській області, а також у двох округах Донеччини була розгорнута грандіозна фінансова піраміда для підкупу виборців. Схема була примітивна і тому майже геніальна. З весни 2012 року «команда Шахова» почала поширювати серед населення т.зв. «членські квитки». Усе було майже офіційно: окрім повних даних власника, він включав 30 відривних штрих-кодів, по кожному з них можна було отримати 50 гривень. Роздачі почалися навесні і проводилися хвилями кожні 2-3 тижні.

 

Люди бачили, що це не одноразова акція, і, маючи в руках заповітну «книжечку» вважали, що у них в кишені аж 1500 грн. Рейтинги маловідомих кандидатів з «команди Шахова» росли, як на дріжджах.

 

«Команда» була побудована за принципом класичної фінансової піраміди: двадцятніки, сотники і «топи» вербували людей, які охоче йшли за регулярними «полтинниками». Успіх піраміди був обумовлений і безпрецедентною нахабністю його організаторів: підкуп виборців проходив абсолютно відкрито при повному потуранні міліції. За найскромнішими оцінками, в кожному окрузі виявилися «завербованими» від 25 до 40 тисяч чоловік. Докладно про це писала «Українська правда».

 

Ідейним натхненником піраміди був київський політтехнолог Сергій Філь, який свого часу успішно обкатував схему підкупу в команді Черновецького. А з Шаховим вдосконалив її. Щоправда, спроба Шахова пройти в парламент провалилася.

 

Після того, як під час візиту на Луганщину Януковича-старшого у жовтні 2012 «батьки» області поскаржилися «Папі» на бездіяльність правоохоронних органів і на прикриття Шахова Януковичем-молодшим, а також змалювали політичні перспективи електорального фіаско ПР в базовому регіоні, силова машина включилася на повну.

 

Відносно самого Шахова порушили кримінальну справу, було затримано кілька менеджерів піраміди, а регіональне зомбо-ТБ за два тижні переконало людей, що будь-кому, хто взяв шахівський полтинник, світить небо в клітку. Багато людей злякалися і не прийшли на дільниці.

 

А тепер найцікавіше.

 

Мережа Шахова тоді накрила п'ять округів Луганської області (106, 107, 109, 111 і 112), які включали населені пункти: Луганськ, Краснодон, Первомайськ, Алчевськ, Антрацит, Кіровськ, Брянка, Стаханов, Сєверодонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Антрацитівський і Лутугинський райони.

 

Нічого не нагадує? Так-так, практично один-в-один це географічні межі Луганської народної республіки, зараз, правда, «покоцаної» українською армією.

 

 

На цій карті синім кольором виділена територія Луганської області, накрита мережею Шахова. А червоним - межі, в яких запалала ЛНР. Фактично ці зони відрізняються лише регіоном «Ровеньки-Свердловськ», однак цей шахтарський анклав, затиснутий між ЛНР, ДНР і кордоном РФ не мав шансів вистояти проти сепаратистської навали.

 

В принципі, однієї цієї графіки вже достатньо для обвинувального висновку стосовно гр. Шахова С.В., 1975 р.н., за фактом посягання на територіальну цілісність України. Будь-якій адекватній людині стає все зрозуміло.

 

Однак, враховуючи, що наші правоохоронні органи дуже зайняті, допоможемо їм розібратися.

 

Менеджерами «команди Шахова» була проведена колосальна робота. Фактично вони «прошерстили» весь малозабезпечений прошарок населення майбутньої ЛНР і саме тоді виявили тих, хто в березні-квітні 2014 виник немов би з нізвідки, хто опинився озлоблений настільки, що взяв у руки зброю. Про нових лідерів «російської весни» не знав ніхто, вони не займалися громадською діяльністю, а тихо жили у своїх містах і селищах.

Мало хто знає, однак дві хвилі виплат за членськими книжками «команди Шахова» пройшли вже після виборів, у листопаді-грудні 2012 року. Це були інвестиції Шахова в майбутнє. Як з'ясувалося, в майбутнє невизнаної республіки.

 

ШАХОВ & БЕЗЛЕР

 

У липні 2012 року горлівські сайти повідомили, що екс-керівник ритуальної служби КП «Простір» Ігор Безлер очолив службу безпеки кандидата в нардепи від «Команди Шахова» Володимира Піддубного. Однак подальша кар'єра Безлера в ієрархії «піраміди Шахова» була в тіні.

 

За інформацією нашого джерела, що мав доступ до штабу «команди Шахова», в Горлівці Безлер пропрацював недовго. Уже в середині серпня 2012 він переїхав до Стаханова, де став займатися забезпеченням безпеки всієї фінансової піраміди Сергія Шахова, основним плацдармом якого була Луганська область, де він планував перемогти відразу в п'яти округах.

 

Офіційно Безлер опікувався в штабі безпекою кандидатів, в першу чергу самого Сергія Шахова. Восени 2012 року саме Безлер організував виїзд Шахова, щодо якого було порушено кримінальну справу, до Москви, де він переховувався від правоохоронних органів і навіть намагався покінчити з собою на ґрунті зловживання наркотиками.

 

В ієрархії штабу Шахова Біс займав одну з ключових позицій. За даними нашого джерела, в жовтні 2012 року він готував замах на Сергія Дунаєва, який все-таки переміг у 107-му окрузі, де балотувався особисто Шахов.

 

Насправді ж основним завданням Безлера вже в 2012 році був відбір потенційних бойовиків. Навряд чи тоді сам Біс знав, для чого це знадобиться, однак впорався він із завданням успішно. Ігор Безлер мешкав у Стаханові на орендованій квартирі по вул. Свердлова мінімум до квітня 2013 року.

 

 І слабо віриться в збіг, що лідери ЛНР практично всі мають стахановські коріння: глава ЛНР Болотов, який очолював міфічний «Союз ветеранів ВДВ Луганської області» (до речі, Безлер є головою аналогічної структури в Горлівці), голова парламенту ЛНР Карякін,  що до «руської весни» успішної торгував мисливською зброєю все в тому ж Стаханові, торговець біодобавками Нікітін - екс-прем'єр-міністр ЛНР, нині перший віце-прем'єр цієї терористичної «держави».

 

ЗАХОПЛЕННЯ СБУ: СЛІД ШАХОВА

 

Луганська народна республіка народилася зовсім не 11 травня, коли пройшов псевдо-референдум, а 6 квітня, коли без єдиного пострілу було захоплено будівлю УСБУ в Луганській області.

 

Із захопленням луганського СБУ ясності немає досі. Екс-начальник УСБУ в Луганській області генерал Петрулевич, якому бойовики публічно дякували за здавання їм будівлі та зброї, заперечує свою причетність до цього. Однак той факт, що будівлю попросту «здали», не викликає сумнівів: воно було захоплене дійсно беззбройними людьми, більшість співробітників служби напередодні відправили у відгули і по відпустках (і це в розпал клятої «руської весни»!). СБУшники, які знаходились в будівлі 6 квітня, як і міліція, абсолютно не діяли.

 

І тут ми знову повертаємося до Шахова. За 109-м округом (Луганськ-Краснодон) від «команди Шахова» висувався полковник СБУ Олександр Макаров. Підкреслимо, на той момент чинний офіцер УСБУ в Луганській області.

 

За даними джерел, саме він тісніше інших співпрацював з Безлером. Кар'єру і мільйони Макаров заробив в Краснодоні, де свого часу контролював основні потоки контрабанди з Російською Федерацією (!).  

 

Будь-хто, мінімально обізнаний з правилами контрабандних трафиків, розуміє, що це означає «близьке знайомство» Макарова з керівництвом силових відомств Ростовської області.

До речі, контрабанда та валютні оборудки – це один із основних видів діяльності Шахова. У 2009 році на російсько-українському кордоні був затриманий мікроавтобус, буквально начинений «баксами» на суму 4,5 мільйона. Автобус був зареєстрований на мера міста Стаханова Юрія Борисова, якого посадив в крісло міського голови саме Шахов і чия причетність до тероризму вже розслідується. Того ж року в аварії на київській трасі загинув двоюрідний брат Шахова, в його машині також знайшли величезну суму готівки в гривнях та російських рублях - всього на суму 3360000 грн. Цікаво, що в обох випадках гроші були повернуті Шахову.

 

В кінці липня бійці батальйону "Азов" затримали мера Стаханова Юрія Борисова і допитали:

 

 

ЧЕРВОНИЙ СЛІД

 

Ні для кого не секрет, що однією в основних рушійних сил тероризму на Донбасі стали комуністи. Парламент «Новорасєі» буквально нашпигований цими кремлівськими холопами. Роками на Луганщині та Донеччині комуністична партія фінансувалась та нарощувала рейтинги.

 

2012 року в Луганській області червоні взяли аж 25 відсотків голосів. А допоміг їм у цьому…. Сергій Шахов! На тлі конфлікту з місцевими ригами Шахов та Кілінкаров досягли домовленості про співпрацю: комуністи не висували рейтингових мажоритарників, піарили в основному партійний список і допомагали «команді Шахова».

 

 

Питання ще є?

 

ШАХОВ: МОТИВИ, ЗВ'ЯЗКИ, ПЛАНИ

 

Про божевільні амбіції Сергія Шахова ходять легенди. Тільки це пояснює той факт, що він спробував похитнути гегемонію Єфремова на Луганщині в період «розквіту» влади регіоналів. І провал на виборах-2012, мабуть, тільки підсилив тягу до влади. Тим більше, що вибудувана піраміда зробила його володарем колосальної мережі людей, які могли б привести Шахова до влади.

 

Утім, бліц-криг не вдався, система вийшла з-під контролю, і Шахов почав робити спроби дистанціюватися як від подій, що відбуваються на Луганщині, так і від «Сім'ї», з якою до останнього підтримував контакти.

 

Судячи з усього, Шахова самого певною мірою використовували в цій схемі дестабілізації ситуації на Донбасі. Однак його очевидний внесок у створення Луганської народної республіки важко переоцінити.

 

 

До речі, вихід на представників вищого керівництва РФ Шахов здійснює через свої церковні зв'язки в оточенні Патріарха Кирила. Відомо, що сам він закінчив духовну семінарію і має церковний сан.

 

Зараз Шахов спішно намагається відбілитися від старих зв'язків: як з «Сім'єю», так і з проросійськими бойовиками. Він щодня з'являється в ефірі національних ЗМІ, передає військовим бронежилети і каски. Військовим, яких будуть розстрілювати його ж бойовики.

 

І останнє. За інформацією низки джерел, в т.ч. «Української правди», в Адміністрації Президента України вже погоджено питання про призначення Сергія Шахова губернатором Луганської області.

 

У цій ситуації є лише одне питання до Президента: «Може, краще призначити Шахова губернатором ЛНР і ситуація відразу стабілізується, Петре Олексійовичу?».

Богдан КЛЕЄВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини