MENU

Наближені до Януковича і Азарова структури порозтягали «кіотські гроші». ВІДЕО

838 1

«Кіотські гроші» були в повному обсязі передані урядом Юлії Тимошенко в 2010 році урядові Віктора Януковича. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявила Голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз. Також вона зазначила, що справа проти Тимошенко була повністю сфальшованою, а нині закрита Генеральною прокуратурою через відсутність будь-яких порушень з боку екс-прем'єр-міністра.

 

«За час роботи уряду Тимошенко в 2009 році і за два з половиною місяці в 2010 році ні на які цілі жодної копійки не було використано цих «кіотських грошей», - підкреслила Слюз.

 

«Це була повністю сфальшована справа проти основного політичного конкурента, це були свого роду як заходи по нейтралізації всіх опонентів Януковича-Азарова. Це були виключно політичні репресії проти політичного конкурента, репресії Януковича проти Юлії Тимошенко. Це була мильна бульбашка, яка розсипалася»,- зазначила вона.

 

Слюз також нагадала, що будучи народним депутатом,  вона з′ясовувала ситуацію щодо «кіотських грошей» і наголосила, що в казначейській служби і в правоохоронних  органах, є документи, що ці кошти лишались на рахунках від часу надходження по відставки уряду Тимошенко.

 

«Всі кошти, які надійшли у 2009 році, так звані кіотські гроші – 320 мільйонів євро, вони всі були на обліку і були передані новій владі Януковича-Азарова», - повідомила вона.

 

«Я хочу застерегти посадових  осіб, як слідчих, так і при контролюючих органах, які фальшували справу проти  Юлії Тимошенко. Вони всі мають відповісти, яким чином вони сфальшували відповідні акти і довідки, та яким чином були сфальшовані ці справи», - заявила Слюз.

 

Голова Держказначейства Тетяна Слюз нагадала, що у 2010 році в Україну приїздила японська сторона, які засвідчили,  що кіотські кошти – 290 мільйонів від Японії  та 30 мільйонів від іспанської  компанії  - зберігаються на облікових рахунках,  на які надійшли у 2009 році.

 

Головний казначей розповіла, що потім так звані «кіотські гроші» практично в повному обсязі витратила влада Януковича. 

«Після цього ці кошти використовували для свого збагачення наближені до Януковича структури. Тому тут є велика відмінність від прем’єра  Юлії  Тимошенко, яка залучила ці кошти,  і урядом Януковича-Азарова, який використав їх не за цільовим призначенням», - підкреслила Слюз.

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини