MENU

Росія цинічно назвала свої ударні підрозділи десантників «загонами прикордонників»

1998 3

"Вибухова" новина від британських журналістів про те, що через пункт пропуску "Ізварине" з території РФ в Україну в'їхала колона бронетехніки, змусила російських силовиків тимчасово виправдовуватись. Росія вирішила назвати підрозділи Збройних сил РФ біля українського кордону, які стоять у повній готовності до маршу, просто "прикордонниками".

Так, у Прикордонному управлінні ФСБ Росії по Ростовській області офіційно заявили, що ніякого перетину не було, а на кордоні знаходяться звичайні прикордонні загони. І це  попри те, що у об'єктиви фотокамер західних інформагенцій потрапили бійці у характерних десантних тільниках, а уся зафіксована бронетехніка стоїть на озброєнні лише підрозділів повітрянодесантних сил РФ.

На думку ФСБ, "прикордонники" знадобились виключно для захисту громадян Росії від снарядів, які, на думку Кремля, залітають до РФ.

 На фотографіях від Reuters, які була зроблені у населеному пункті Каменськ-Шахтинський, де зараз знаходиться "гуманітарний конвой", добре видно бойову техніку десанту: БМД-2 та БТР-Д. Ці бойові машини знаходяться на озброєнні виключно десантних військ, у прикордонників РФ такої техніки не має і ніколи було. Не вдалося заховати і "гордість десантника" - тільники, які виглядають через нову форму, навіть попри намагання бійців, не дивлячись на серпневу спеку, застібнутися на всі ґудзики.  

Необхідно зазначити, що техніка стоїть у повній готовності для продовження руху. Судячи з усього, колонна, на момент її фільмування, знаходилась на перехресті трас Е40 та Е115 у сторону кордону з Україною. На це вказуює залізнична колія та будівля придорожнього мотелю. Враховуючи швидкість руху такої колони, від кордону з Україною її відділяє менше години неспішного руху.  

Олег КАТКОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини