MENU

«Червоний Хрест» відправляє додаткові кадри до України і Росії

328 0

Женева (МКЧХ) – Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) додатково відправляє співробітників до Росії та України, а також розширює масштаби логістичних механізмів для доставки допомоги на територію Східної України, що уражена конфліктом. Про це повідомляє прес-служба організації.

Представники української та російської влади окремо направили конвої допомоги для сходу України і запросили МККК до участі в наданні цієї допомоги. Важливі практичні деталі допрацьовуються між двома країнами, зокрема інспекції та оформлення процедур під керівництвом Росії конвою і підтвердження виключно гуманітарного характеру вантажу. 

"Якщо і коли буде досягнута домовленість, ми почнемо працювати над доставкою цією гуманітарної допомоги людям, що постраждали від конфлікту в східній частині України, а також до медичних та інших соціальних інституцій", сказав Лоран Корба, голова управління МКЧХ з оперативної діяльності в Європі та Центральній Азії, виступаючи у Києві." З огляду на те, що цивільні особи наразі намагаються впоратися з обмеженим доступом до основних послуг, таких як постачання води та електроенергії, швидкість є нагальною." 


Чотири співробітника МКЧХ вже присутні безпосередньо на місці стоянки російського конвою в Ростовській області, інші представники МКЧХ наразі прямують туди ж. Група співробітників МКЧХ також працює в місті Старобільськ, куди вже сьогодні вранці прибуло близько 50 вантажівок гуманітарної допомоги від України. 

"Нам як і раніше потрібні гарантії від усіх сторін, залучених до конфлікту, що нашим співробітникам буде надано можливість виконувати свою роботу безпечно і з належною повагою до наших гуманітарних принципів. Враховуючи складнощі щодо логістики та безпеки, ця операція займе деякий час, і ми закликаємо владу обох країн зробити все можливе, щоб якнайшвидше вирішити усі питання", додав пан Корба. 

Від початку кризи в Україні, МКЧХ та Український Червоний Хрест надають гуманітарну допомогу і талони для закупівель вимушеним переселенцям. Вони також надали медикаменти медичним установам в Донецькій, Луганській і Харківській областях для лікування поранених. МКЧХ відвідує осіб, затриманих у зв’язку з поточною ситуацією, і сподівається досягти офіційної угоди з урядом з цього приводу. МКЧХ також прагне відвідувати осіб, що затримані опозиційною стороною. 

МКЧХ продовжує розширювати гуманітарну діяльність відповідно до ситуації в Східній Україні та отримує фінансову підтримку від Фінляндії, Швейцарії, Великобританії та США, а також товариств Червоного Хреста Канади та Японії.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини