MENU

Як у Кличка швидко забувають про уроки Майдану

2152 7

Сьогодні вранці разом з колегою Алісою Рубан та ще п'ятьма киянами з бійкою проривалася на засідання Земельної комісії Київської міської ради. За регламентом Київради (і за здоровим глуздом) ці засідання є відкритими для громадян.

Що не ясно? – запитувала я у трьох сержантів міліції, які не пускали нас в середину мерії. Після безуспішного діалогу довелося трохи з ними поштовхатися.

Фото сержантів

Доступ до Правди.

Звісно, ми прорвалися, але не тому, що переконали сержантів міліції. Нас провели.

Вже повертаючись, я ще раз спробувала пояснити сержантам, що вони були неправі, аж тут пролунало зізнання: Ніконов (Ігор Ніконов, заступник голови Київської міської держадміністрації і однопартієць Кличка, звісно) розпорядився нікого не пускати – прохід в мерію тільки за списками чи за дзвінком депутата. У мене повно знайомих депутатів і два однопартійці з ДемАльянсу з мандатами, яким я можу телефонувати зранку до ночі. Але це неправильно, несправедливо по відношенню до киян, які не мають знайомців у столичній владі, алемають питання до депутатів і посадовців.

Пане Кличко! Невже Ви забули, як проривалися до приміщення Київради разом із киянами ще зовсім недавно?

Невже Ви забули, за що стояв Майдан?

Якщо не забули, будь ласка, наведіть порядок на вході до будинку мерії і скажіть Ніконову та трьом сержантам, щоб пропускали громадян на засідання комісій і сесії Київської міської ради.

Пане Кличко! Ще одне прохання до Вас: наведіть порядок у Земельній комісії. На сьогоднішньому засіданні Земельної комісії Київради поряд з головою комісії – Вашим однопартійцем Володимиром Прокоповим – сиділа і "керувала процесом" людина з неймовірно поганою репутацією – Ганна Гаршина. В одному з недавніх блогів на УП я писала, що Ганна Гаршина за часів Черновецького працювала юристом в Управлінні землекористування під кервництвом покійної вже Світлани Макеєвої.

Що цікаво, у инших управліннях НЕМА СВОГО ЮРИСТА – всі юридичні питання з усіх управлінь вирішуються у ЮРИДИЧНОМУ УПРАВЛІННІ Київської міської ради. А в Земельному управлінні був свій юрист – Ганна Гаршина. Минулу шефиню Гаршиної Макеєву восени 2010-го заарешутвали за підозрою у сприянні незаконній передачі фізічним особам київської землі на 7 мільйонів гривень.

Журналісти писали про шефиню Гаршиної:

Как рассказывают в кулуарах Киеврады, Макеева на работу в Киевраду пришла при мэре Александре Омельченко как секретарь земельной комиссии. Через некоторое время она исчезла и всплыла уже при мэре Леониде Черновецком в должности начальницы земельного управления.

"Ее лично пролоббировал зять мэра (Черновецкого – ред.) Вячеслав Супруненко, и она была его человеком. Она дружила и общалась только с теми людьми, с которыми ее знакомил Супруненко. Всех остальных она в упор не замечала", – рассказывают депутаты Киеврады.Говорят, что Супруненко все земельные вопросы доверял исключительно Макеевой.Блондинка Макеева зимой и летом ходила с загаром и любила драгоценности."Она часто появлялась с бриллиантами и сапфирами, при чем обязательно от известных марок типа "Тиффани" и обязательно в гарнитуре – серьги, ожерелье, колечко", – говорят бывшие сотрудники мэрии.

Я запитала ефектну білявку, що сьогодні на засіданні Земельної комісії підносила якісь папери Гаршиній, яку посаду та займає, що всілася поряд з головою Земельної комісії? Білявка знітилася й відповіла: "Це питання не до мене, а до голови комісії". Инший молодий чоловік, що також щось передав Гаршиній, сказав, що вона вже місяць!!! працює начальником управління земельних ресурсів Київської міської ради.

Дуже цікаво! Сьогодні моя колега Аліса Рубан відправила запит до Київради із запитанням: чи справді людину з такою біографією призначили начальником управління земельних відносин Київради і чи ще хтось порядніший претендував на цю позицію.

І ще питання до киян: ви пам'ятаєте, за що вийшли на Майдан?

Наталя СОКОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини