MENU

Одесу прикрасить триметровий соколиний герб України

1508 8

Одеський майстер металевого арту Кирило Максименко вважає, що покликання художника радувати й дивувати людей. Це він постійно підтверджує своїми кованими й зварними художніми творами з металу на численних виставках. А його скульптури «Рука Стіва Джобса», «Сова – символ мудрості», «Задумливий Чебурашка» стали окрасою міста. 

 


Чудовий патріотичний подарунок підніс він своїм землякам на честь 23-ої річниці проголошення незалежності України. Цього дня вигадливий художник презентував на Приморському бульварі перед активістами Майдану модель майбутнього пам’ятника «Птах Свободи», який невдовзі з’явиться в Одесі й буде втілювати волелюбність українського народу. Триметрова скульптура являтиме собою динамічну композицію зі стрімкокрилого сокола, стилізованого під малий герб України і пшеничного поля. Цей зменшений варіант скульптури виготовлений із цвяхів, а повноцінна версія буде створена зі сталевих труб. «Птах - символ свободи, а свобода – це ж крилатий птах! Свобода і воля народу як сокіл — у клітці його не утримати. Він живе в душі кожного з нас і протестує при кожному ущемленні», — каже Кирило Максименко. 

 


Милуючись його композицією, в якій наш малий герб фактично залишився незмінним, ловиш себе на думці, що наші далекі пращури, створюючи його, стилізували саме зображення волелюбного сокола. І хочеться від усієї душі побажати високого злету рідній Україні на її соколиних крилах.

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини