MENU

В Адміністрації Президента здивовані поведінкою Кличка

4630 4

Заступник Глави Адміністрації Президента з питань проведення реформ Дмитро Шимків вважає доцільним звільнити 90% чиновників Київської міської державної адміністрації. Таку думку він висловив під час зустрічі з представниками Громадської ради при КМДА. 

У суспільстві переважає думка щодо відсутності змін у діяльності влади. Ігноруються не лише вимоги Майдану про відкритість кадрових призначень, пріоритет професійності перед партійною приналежністю.

У діяльності посадовців місцевої влади, і зокрема Київської міської адміністрації, не зроблено жодного кроку до впровадження європейських цінностей та принципів місцевої демократії.

Це і було головною темою розмови Дмитра Шимківа з киянами.

Заступник Глави Адміністрації Президента був дуже здивований абсолютним ігноруванням адміністрацією Кличка пропозицій киян щодо кроків наближення влади до громадян, яку розробила Громадська рада при КМДА, у тому числі фахівці з суспільних комунікацій, теорії і практики громадянського суспільства, управління муніципальним розвитком.

Більше того, на звернення Громадської ради щодо зустрічі Київського міського голови В. Кличка з представниками офіційного консультативно-дорадчого органу, Громадська рада, за перебігом 2-ох місяців, і досі не отримала відповіді.

А на доручення Прем'єр-міністра України В. Гройсмана щодо відкритості влади, КМДА надає Кабінету Міністрів України формальну відповідь (за підписом першого заступника голови КМДА І. Ніконова) з неправдивою інформацією, яка не відображає дійсного стану справ.

За результатами зустрічі з громадськістю прийнято рішення вибрати 5 першочергових пунктів, виконання яких чиновниками КМДА Заступник Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків візьме під особистий контроль.

В чому ж Адміністрація Президента підтримає киян?

1. Внесення до Регламентів КМДА і Київради пунктів щодо обов'язковості проведення попередніх консультацій з громадськістю при прийнятті суспільно важливих рішень та неухильності врахування пропозицій і зауважень громадськості.

2. Постійне і своєчасне оприлюднення на веб-сайті КМДА, на сторінках її структурних підрозділів у відкритому доступі для громадян конкретної та правдивої інформації щодо оголошень про проведення тендерів, поданих пропозицій, підсумкових результатів та переможців.

3. Обов'язковий щоквартальний публічний звіт Київського міського голови та керівників структурних підрозділів щодо використання бюджетних коштів, спрямованих на конкретний результат у вирішенні проблем територіальної громади та рівень задоволення киян роботою міської влади.

4. Оприлюднення міською адміністрацією проблем, які піднімаються громадськістю у зверненнях, ЗМІ щодо покращення роботи міського голови, Київради, окремих підрозділів та служб міської влади; звіту про врахування структурними підрозділами у своїй роботі пропозицій громадян; а також інформації про покрокові шляхи усунення зауважень киян щодо роботи чиновників і комунальних служб.

5. Обов'язковий щотижневий персональний звіт міського голови В. Кличка та його заступників перед територіальною громадою про зроблені конкретні заходи:

- у вирішенні першочергових проблем киян, у тому числі й тих, що надходять до Контактного центру м. Києва;

- у ліквідації корупційних схем;

- зміни у системі управління апарату міської влади щодо наближення влади до громадян.

Втілення цих положень не лише сприятиме децентралізації влади за участю активної громадськості та створенню умов для розвитку європейської місцевої демократії в Україні.

Якщо Київська міська адміністрація не зробить таких кроків, це достеменно означатиме, що обіцянки В.Кличка, дані киянам у "Програмі першочергових кроків Київського міського голови" про співпрацю з громадою при прийнятті і виконанні рішень, прозорий бюджет і прозорі закупівлі стане черговою фікцією.

Марина БУРМАКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини