MENU

Кабміну час розірвати угоду з кланом РосУкрЕнерго

992 1

Сьогодні 5 вересня. У цей день уряд Яценюка має розірвати угоду з Фірташем-Льовочкіним про експлуатацію ними титанових активів – вони через "Кримський титан" орендують в держави Іршанський та Вільногірський гірничо-збагачувальні комбінати.

Фірташ за оренду двох ГЗК у Житомирській та Дніпропетровській областях сплачує близько 100 мільйонів гривень при прибутку в 1 мільярд щороку.


Три місяці тому, 5 червня уряд руками Фонду державного майна попередив Фірташа-Льовочкіна, що не буде продовжувати угоду оренди, термін дії якої добігає кінця 5 вересня.

Важливо, щоб активи не перейшли з рук одних олігархів до інших – а я точно знаю, що губернатор Дніпропетровської області Коломойский поклав око на Вільногірський гірничо-збагачувальний комбінат, що розташований на території "його області", і намагався потрапити на наради до Кабміну, де розглядалося питання подальшої експлуатації комбінатів.

Активи мають повернутися у державну власність, після чого уряд сам визначиться, продати їх на відкритому аукціоні чи управляти ними самостійно.

Але сьогодні – день, коли треба офіційно оформити "титанове розлучення" з одіозним кланом "РосУкрЕнерго".

Сергій ЛЕЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини