MENU

Росія посилює посилює вплив на мобільних операторів України

3933 10

Останнім часом ми з вами маємо змогу спостерігати дивні речи. Про одну з них я Вам зараз розповім. За специфікою праці мені доводиться спілкуватись з дуже різними людьми у тому числі і з сфери безпеки. Одна з них, розповіла мені про те, що в ПрАТ «Київстар» сталися дуже істотні та дивні зміни.

По-перше, за вимогою російських власників 25 червня 2014 року раптово було замінено Президента ПрАТ «Київстар» Ігоря Литовченка на Петра Чернишова.

Разом з тим у склад компанії був заведений колишній менеджмент «Білайну», окремі працівники якого пересиджували погані часи у підриємстві Ріната Ахметова «Укртелеком».

По-друге: протягом останніх 3-х місяців спеціалістами з інформаційної безпеки підприємства було зафіксовано три достатньо сильних та кваліфікованих атаки, направлені на інфраструктуру, яка забезпечує функціонування систем СОРМ. Всі три атаки були проведені підрозділом так званого "Кіберберкута". Фахівці відзначають, що за формою, методами та діями цієї структури можна вважати, що "‪#‎Кіберберкут‬" є регулярним спеціалізованим підрозділом інформаційної війни ‪#‎РФ‬.

Спеціалісти підрозділів інформаційної безпеки з честю витримали цей іспит та відбили усі атаки. Але їх радість була нетривалою.

Нове керівництво після призначення швидко зорієнтувалося, після чого прийняло рішення про звільнення всього підрозділу безпеки та призначення інших працівників, кандидатури якіх були схвалені російськими власниками.

З різних міркувань доцільність та своєчасність цього кроку ми не коментуємо. Достатньо лише сказати, що підрозділи інформаційної безпеки підприємств зв’язку є однією із складових системи державної безпеки будь-якої держави, але не нашої. Ще один з операторів зв’язку, який працює на території нашої держави, отримав зовнішне оперативне управління. І справа не в тому, що хтось тепер зможе фільтрувати без рішення суду телефонний трафік за ознаками "Путін", "Хуйло", ... воно і так про це знає. Справа в тому, що ми ні в якому разі не повинні надавати інформаційну, фінансову та іншу ресурсну підтримку іншій державі, яка має недружні та руйнівні наміри. Висновки робить самостійно, не чекайте санкцій Євросоюзу чи США. Накладіть санкції самі.

Проголосуйте гаманцем проти загарбників! Слава Україні!

P.S. Маємо надію, що керівництво нашої держави вже якось продасть коли-небудь ліцензії на зв’язок стандарту 4G комусь іншому, ніж російським компаніям. Дуже чекаємо...

John Nash


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини