MENU

Одеса готова дати відсіч російським агресорам

3801 10

Звідси можна чекати нападу на Одесу

Володимира Путіна не дарма називають мавпою з гранатою. Анексувавши Крим і розгорнувши війну в Донбасі, він мріє про захоплення або розвал усієї України. Якою буде чергова спецоперація і де саме відкриє другий фронт цей непередбачуваний кадебіст, прогнозувати важко. Але не виключено, що саме Одесі сьогодні загрожує наступ російських військ.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив, зокрема, народний депутат від фракції ВО «Свобода» Юрій Сиротюк. А ветеран війни на Дністрі, полковник Анатол Караман розповів молдаванському виданню Ziarul de Garda, що російське керівництво готується відкрити другий фронт, атакувавши Україну з Придністров’я у напрямку Одеси. За його словами, на території цієї невизнаної республіки знаходиться до двадцяти тисяч російських військових, добре навчених для ведення бою, як у польових, так і в міських  умовах.

Путінські бойовики не пройдуть

Однак так званий Комітет державної безпеки Придністров'я заявив, що ПМР не планує агресії щодо України. Чи мав на увазі він і російських військових, наразі невідомо. Як не дивно, повірив цим облудним словам лише радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, який налічив у Придністров’ї лише 2 тисячі військовослужбовців Російської Федерації, що несуть охорону складів озброєння. Його слова спростував заступник начальника Головного командного центру Збройних сил України Олександр Розмазнин, заявивши на брифінгу, що з боку Придністров'я, де базується кілька десятків тисяч російських військових, спостерігається загроза нападу. До речі, у Придністров’ї  оголошена загальна мобілізація. Майже щодня там приземлюються літаки Іл-62 і прибувають війська Російської Федерації. Там зосереджено багато  важкого озброєння,  танків, установок "Град".

Кораблі військово-морських сил України в Одесі

Жителі Одещини, спостерігаючи за цією ситуацією, не лише не довіряють миротворчим запевненням російських агресорів, а й готуються в разі потреби дати їм гідну відсіч. Патріоти України вимагають створення батальйону «Чорне море» для захисту півдня України. Поки що в Одеській області у терміновому порядку було створено  підрозділ патрульної служби міліції спеціального призначення «Шторм». А ще для зміцнення обороноздатності Одещини у Болграді, що знаходиться на кордоні з ПМР, запланували розмістити батальйони високомобільних десантних військ і Національної гвардії.

Протитанковий рів на кордоні з Придністров'ям

Водночас прикордонники одеського регіону при допомозі місцевих жителів уже ведуть роботи з інженерного посилення охорони кордону з ПМР, копаючи рів шириною 3,5 м і глибиною від 1,5 м до 3 м. Разом із тим, підрозділ морської піхоти Військово-Морських Сил України на початку  серпня провів тактико-спеціальні навчання у південно-західних районах Одеської області. Зокрема, заходи з бойової підготовки морських піхотинців пройшли у районі міст Ізмаїл, Рені, Кілія, Вилкове, Болград і в інших населених пунктах. В цих районах побував командуючий Військово-Морськими Силами України контр-адмірал Сергій Гайдук, який зазначив, що всі поставлені завдання в ході навчань були виконані. Слідом за цим біля одеських берегів пройшли навчання українських морських піхотинців спільно з правоохоронцями. Вагомою підтримкою України і застереженням для агресивної Росії стали щорічні  морські навчання «Сі Бриз», які розпочалися 8 вересня у північно-західній частині  Чорного моря. В них взяли участь есмінець США «Росс», французький корвет «Командант Біро», канадський фрегат «Торонто» і фрегат Іспанії «Альміранте Хуан де Бурбон» а також кораблі України. В дусі програми «Партнерство заради миру» на навчання також були запрошені Румунія й Туреччина. Екіпажі відпрацьовують елементи взаємодії при виконанні спільних завдань.

Есмінець ВМС США «Росс» прибув на навчання «Сі Бриз-2014»

Військові навчання морських піхотинців

З огляду на все це, губернатор Одещини Ігор Палиця запевнив жителів області, що вона повністю готова до будь-яких несподіванок, бо у нас достатньо сил і засобів для відсічі  нападникам. А на хвалькуваті заяви російських агресорів, що вони дійдуть до Одеси, він, звертаючись до них на своїй сторінці в Facebook, написав: «Я розумію, що у вас у країні звільнилось багато  рефрижераторі у зв’язку з відмовою від європейської продукції. Але невже кращого  застосування, ніж доставка «зелених чоловічків» з території нашої країни до їхніх рідних ви знайти не можете? Ми раді всім, хто приходе до нас із миром, добром і посмішкою. Але нам буде шкода сім’ї тих, хто може спробувати принести війну на нашу землю. Дорогі одесити, все буде добре!»

Добровольчий спецпідрозділ «Шторм»

                                                                         

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини