MENU

Гібридне перемир’я

1205 0

Згідно із домовленостей, досягнутих у Мінську між представниками України та «ополченців», Президент Петро Порошенко оголосив припинення вогню з боку української армії. Проте, наших військових продовжують обстрілювати із мінометів та «градів», а в зоні бойових дій діють диверсійні загони регулярної російської армії та терористичних загонів так званої ДНР. Наша армія стріляє тільки у відповідь.

 

Що ж відбувається насправді? Ми програємо війну із Росією. Так-так. Без активних бойових дій. Робимо це поступово, як раніше це відбувалося із Кримом. Росія діє за старою перевіреною тактикою: як і у ситуації з Чечнею, вони провокують слабшу сторону на мир, аби в подальшому досягти ще більших цілей.

 

Що робить наше керівництво? Для України мир на Донбасі – це уявний спокій, заморожений конфлікт, відкладена війна, який не дасть можливості нормально розвиватися країні.

Що можливо зробити? Негайно продовжити війну. Але поки що не наступального, а оборонного характеру. Для цього:

  1. потрібно оголосити загальну мобілізацію. При чому почати укріплювати не тільки кордон із РФ, але й усі стратегічні міста на сході країни. Почати справжню масову підготовку до військових дій: усі, починаючи від дітей в дитсадку, закінчуючи літніми людьми у лікарнях – повинні знати, що їм робити на випадок війни. Приготувати загони самооборони та партизанського спротиву, укріпити міста, розбудувати мережу бомбосховищ та розробити логістику постачання в умовах ведення повномасштабної війни;

  2. законодавчо закріпити статус «тимчасово окупованих» за територіями Донецької та Луганської областей, які зараз підконтрольні загонам бойовиків та російської армії;

  3. заручитися підтримкою всіх можливих партнерів щодо постачання озброєння на територію України та посильної гуманітарної допомоги в умовах військових дій;

  4. провести вибори народних депутатів до ВР 8-го скликання;

Поки увага усього світу прикута до так званого перемир’я, президент Росії Путін долучив ще один суттєвий важіль у своїй схибленій грі – «газовий тероризм». Почав із Польщі, потім, не виключено, продовжить із Німеччиною та Італією. Мета таких дій – спонукати лідерів західного світу до позиції умиротворення. Тобто, щоб вони вимагали від Порошенка усіляко сприяти «встановленню миру» в зоні конфлікту на сході України.

 

Далі хитрий задум Путіна полягає у тому, щоб створити навіть не праобраз Придністров’я, а зону постійного військового напруження. Поки військове протистояння продовжуватиметься, політичні диверсанти північного сусіда усілякими способами «штурмуватимуть» українське суспільство у парламенті, з екранів телевізорів, під час виборів із однією метою – внести зміни до Конституції, провести так звану «федералізацію» країни і, фактично, нашими же руками – самознищитись як держава.

 

Тож, як це не парадоксально звучало, єдиний шлях до процвітання та мирного існування України наразі – це підготовка до повномасштабної війни із Росією. Якщо ми хочемо бути не тільки успішною, а взагалі існуючою державою, потрібно усвідомити цей вибір і прийняти рішення.

Олександр РАДЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини