MENU

Історія за межею бідності і здорового глузду

1789 2

Ця історія за межею бідності і здорового глузду. Я ще тиждень відходитиму від інтерв'ю з 10-річним Женею, з Полтави.

- Женя, а багато грошей - це скільки?

- 5 тисяч. - Гривень?

-Ну, можна і рублів. Це дуже багато.

- А коли в тебе день народження?

- Через два тижні.

- А що би ти хотів в подарунок.

- Ноутбук, бо комп'ютер зламався, але в нас нема грошей на нього.

Женя живе з мамою-одиначкою і меншим братом, якому рік і місяць. У Жені немає зимового взуття, а у мами грошей на зимове взуття для Жені. Женя любить кататися на велосипеді, але вже два місяці не катається, бо пробив колеса. Нові - це десь 200 гривень. Гривень нема, а значить нема коліс і це значить, що Жені найближчим часом велосипед не світить. Мама Жені в декретній відпустці, в цьому місяці їм заплатили 1300 гривень. 11 вересня залишилося 600. На решту мама купила пару мішків картоплі, мішок цибулі і пару бананів - побалувати малих. На 600 грн троє мають прожити ще три тижні. Мама пішла б на роботу, вкалувати по 14 годин, як вона це робила раніше, але їй нема на кого лишити грудну дитину.

Товстосуми-чинухи, ви мабуть, вдарилися головою в косяк своїх модних дверей з червоного дерева. Що ви там курите, коли рахуєте копійки, на які мають ВИЖИТИ люди? У кого ви забрали копійчану допомогу, у дітей, які потім ідуть голі і босі, без касок і броніків боронити ваш бізнес на сході? Я не здивуюся, що коли народ в корінь дістане, вони зрівняють з землею ваш Мінсоцполітики на пару з Мінфіном. Я хочу подивитися, як напомажена Денисова зі своіми Луї Вітонами прожила б на 1300 з двома дітьми. Якби вона відірвала п'яту точку і поіхала в Полтаву і зайшла з 10-річною дитиною в магазин, для якої свято - це раз на місяць, коли мама отримує копійки від держави і купує пару шоколадних цукерок, морозиво і банан, то, може б, у її голові прояснилося, за що люди ненавидять міністрів, і що на запит журналістів, пояснити ситуацію з соцвиплатами, її клєрки не вищали в телефон - "нам нечево вам комєнтіровать, патамуша сокращениіє виплат на втарова рєбьонка - ето рєшеніє правітєльства".

Як же ви дістали, псевдопатріоти і мєгапрофесіонали, які роками товчуться і б'ються, як свині, біля державного корита. Хоча ні, свині кращі, бо вони відкривають свою пащеку тільки для того, щоб поїсти ,а не зварганити чергову пусту обіцянку.

Тетяна ІВАНЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини