MENU

Азаров зарабатывает и на откатах молочного бизнеса

627 1

 


Прем'єр-міністр Азаров нині піариться, що уряд встановивграничну ціну на закупівлю молока унаселення на рівні 2.20 коп. за літр.

Разомз тим в Самбірському районі Львівськоїобласті молоко у селян купується заціною 1.40 коп-1.60 коп. за літр Радехівськимта Самбірським молокозаводами.

Колиавтор через депутатський запит (черезПашинського) поскаржилася в аграрнеміністерство нам прийшла дивна, зважаючина заяви уряду, відповідь, про те що«закупівельні ціни на молоко у населенняформуються у вільному режимі, зокремавизначаються суб'єктами господарювання(покупець-продавець) самостійно».

Такожперший заступник міністра Безуглий мавнахабство хвалитися, що уряд стабілізувавситуацію з закупівельними цінами намолоко у селян та цінами за якими молокопродається споживачам через механізмвиплат компенсації виробникам молочноїпродукції, шляхом повернення молочнимзаводам 70% ПДВ.

Не має чим тут пишатися,бо це суціль корупційна схема.

Взапиті на міністерство автор розписала,як насправді діє цей механізм. Справав тому, що лише цією компенсаціюмолокозаводи і розплачуються з бабусями,які важкою працею добувають молоко.

Тобтоз бабусями розплачуються їхніми жгрошима, які забираються з їх пенсій, аце, де речі, більше 1 млрд. грн. в рік.

Причому ті копійки бабусі чекають місяцями.Бо молокозаводи також чекають, колидержава їм відшкодує ПДВ, щоб пуститиці гроші, як плату за молоко. При чомутільки ці кошти, власна ціна заводу замолоко від селін – 0 грн., максимум 50коп. Можна звернути увагу, що закупівельникимолока не лишають людям ніяких офіційнихдокументів на руках. Тобто ведетьсячорна бухгалтерія.

Погодьтесь, схеманахабна до неможливості. В статтях«Таємниця донецького общака. Або розгадка«Майбаха» Кірпи» та «Юри Єнакіївськийстав генералом української армії» авторрозкривала, як міністр АПК МиколаПрисяжнюк (бізнес-партнер Юри Єнакіївського)через монополію заробляє для свогоклану мільярди на зерновому ринку, алеяк виявилось найбільш брудні «відкати»вони отримують з молока.

А для ти,хто кричить, що це не мафія, а простомолочний бізнес не рентабельний, наводжуприклад сусідньої Польщі, де молоко уселян закуповується в середньому поціні 3 грн./л, а споживачам продається впакетах за ціною 4,20 грн./л. Чомусь вПольщі це – рентабельно.

 




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини