MENU

З Монте-Карло – в Раду. Може, досить, пане Хорошковський?

5646 3

Пам'ятаєте цей симпатичний будинок на Подолі? Можливо, дехто забув, він ще кілька років тому залишався острівцем старого Києва біля фунікулеру. Зараз на цьому місці добудовують одоробло, автор якого вирішив повернутися до української політики.

Ідеться про Валерія Хорошковського. Після кількох років життя у вигнанні в Лондоні та Монако він затверджений з'їздом партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна" як другий номер списку.

Я взагалі не розумію, як таке може бути в нормальній державі?!

Хорошковський ховався за кордоном, бо побоювався переслідування Януковича. Загальновідомо, що його не було в Україні з кінця 2012 року щонайменше до лютого 2014. Тобто Хорошковський не підпадає під вимогу про безперервне проживання кандидатів протягом п'яти років в Україні.

Але при цьому Хорошковський уже зареєстрований Центральною виборчою комісією. Попри те, що інший кандидат з цього ж списку Святослав Піскун, який також жив за кордоном в останній рік президентства Януковича, реєстрацію не пройшов.

І хоча останні роки Хорошковського не було в Києві, його справа процвітала. Кияни, які бувають на Поштовій площі, щодня можуть бачити пам'ятник меркантильності цього політика біля фунікулеру.

На місці садиби Казанського – однієї з останніх пам'яток історичної епохи – зараз добудовують 10-поверхову потвору.

 

 

Я вчора спеціально підійшов до щиту, встановленому на будмайданчику. Замовником будівництва цього монстра вказана компанія "Сітко-Поділ-Київ".

 

Коли "садибу Казанського" таємно знесли в ніч перед Новим 2011 роком, я наводив докази причетності Хорошковського до цього історичного вандалізму. Саме тодішній глава СБУ вгадувався за загадковими засновниками компанії "Сітко-Поділ-Київ", яка зруйнувала цей старовинний маєток та почала зводити там черговий бізнес-центр.

 

Тепер Хорошковський хоче стати депутатом, а його високе друге місце вказує на те, що в разі долучення "Сильної України" до коаліції він претендуватиме на посаду у виконавчій владі або місце лідера фракції – якщо Тігіпко піде з парламенту.

Пане Хорошковський, ви, з невеликими перервами, в українській політиці з березня 1998 року, тобто скоро 17 років. Може, досить?

Сергій ЛЕЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини