MENU

Генпрокуратура закрила справу по держпідприємству, на якому кралися мільйони - Чорновол. ВІДЕО

3528 0

Генеральна прокуратура  закрила кримінальну справу проти  корупційної  схеми  в державному підприємстві Мінюсту «Інформаційний  центр». Мова йде про мільйони  коштів,  які таким  чином потрапляють на кіпрські офшори, а не в державний бюджет.

Про це  повідомили журналістка, член Політради партії  «Народний фронт» Тетяна  Чорновол та Міністр юстиції, кандидат у народні депутати від партії «Народний фронт» Павло Петренко.

Чорновол зазначила, що мова йде про корупційну схему на базі державного підприємства Мінюсту «Інформаційний центр» та приватної фірми, яка займалася розробкою програмного забезпечення для державних реєстрів «Арт-мастер», про що пише прес-служба партії "Народний фронт".

Ця схема уже тривала більше 10 років. Її суть у тому,  що кожен, починаючи від нотаріуса  до приватної особи, яка реєструє  шлюб чи оформляє  довідку про смерть, має  начебто заплатити за авторські права приватній фірмі, зареєстрованій на Кіпрі.

«Я маю досвід із  справою  Бакуліна , коли справа була закрита. Але після того, як «Народний фронт» вийшов до преси,  вона знов була поновлена.  Теж саме, я сподіваюсь,станеться з «Арт-матером»,  адже ця корупційна схема триває  вже більше  10  років», - заявила Чорновол.

«Для мене закриття цієї  справи -  шоковий стан. Тому що є дуже багато матеріалів, які свідчать про  кримінал  у цій корупційній схемі. Відповідно я сподіваюсь,  що Генпрокуратура знов поновить цю справу, тому що позаяк ця справа була у ГПУ, МВС не може порушити її знову. Тому все зараз залежить від  Генпрокуратури», - зазначила член  Політради «Народного фронту».

«Потрібно, щоб  ГПУ  довела цю  справу до кінця,  а потім подала позов у суд  про скасування договорів, які були підписані між державним підприємством  Мінюсту і «Арт-мастером», і повернення  державних реєстрів в користування держави. Щоб плата, яку платять громадяни, йшла на рахунки держави, а не на офшори», - додала Чорновол.

Вона також відзначила,  що розслідування  даної  корупційної  схеми виникало під  час кожної  зміни влади, однак постійно затихало.

«Очевидно, що власники цієї схеми просто платили зацікавленим особам, і ці справи були закриті», - наголосила кандидат у народні депутати.

У свою чергу міністр юстиції  Петро  Петренко заявив,  що нинішнє міністерство з  початку цього року  повністю  відмовилося від  платежів цій приватній структурі,  а всі матеріали були передані правоохоронним органам.

«Станом на сьогодні, жодної копійки ми цій структурі не платимо. Хоча вони намагалися і через суди, та інші органи, ці кошти витребувати з бюджету. Я сподіваюсь, ГПУ проведе об’єктивне розслідування  по факту розкрадання мільйонних  коштів, особливо за часів Януковича та міністра Лавриновича та притягне до відповідальності осіб,  причетних до розкрадання», - заявив Петренко.

Як повідомили в Міністерстві юстиції, ще на початку цього року було проведено перевірку цієї схеми по відмиванню мільйонів гривень цими приватними структурами, що належали попередній владі, і всі матеріали передані органам прокуратури.

Прес-служба "Народний фронт"


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини