MENU

Соціологи продовжують маніпулювати думкою населення - експерт

7009 3

“Нинішня виборча кампанія до парламенту протікатиме у тому ж самому тренді, що й попередні. Але розмах маніпуляцій у неї буде набагато більшим. Схоже, що у “формуючих опитуваннях” тепер використовуватимуть не лише фейкових соціологів, бренди, опитування, але і цілком респектабельних, авторитетних соціологів, тих, кому вже звикли довіряти і замовники, і виборці, і, внутрішнє корпоративне середовище” – пише у своєму блозі політолог Володимир Цибулько.

 

“Оприлюднені вчора результати передвиборчих опитувань від IFES та “Демініціатив” є тільки першими ластівками, які позначають дану тенденцію. Рейтинг президентської партії з дивною назвою “Блок Петра Порошенка” показано як по суті безальтернативного переможця, такого собі альфа-самця виборчої кампанії”, але наскільки це правда, задається питанням експерт?

 

“А між тим, питання є. І до соцілогічного поля, і до отриманих результатів, і до самих соціологів. Як відомо, і IFES і “Демініціативи” на польовому етапі проведення опитування користувалися послугами КМІС, оскільки власних інтерв'юерів не мають. Тобто, ті самі люди зробили роботу двічі, і результати просто не можуть не бути схожими. Але хто контролює поле, той програмує результат. Тому висновки робіть самі” – на завершення додав Цибулько.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини