MENU

На Луганщині підлітку, який грався зі снарядом, відірвало вибухом руку

3966 1

На Луганщині цікавий підліток підірвав на снаряді себе і трьох однолітків

Вибух стався у дворі одного з житлових будинків у селі Підгорівка Старобільського району. В результаті інциденту 16-річний підліток позбувся частини руки і отримав множинні поранення обличчя та тіла. Стан підлітка вкрай важкий - лікарі борються за порятунок його життя. Ще троє госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості. Їх стан оцінюється як стабільний.

За попередніми даними розірваний снаряд відноситься до протитанкового гранатомета РПГ-7. В даний час слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ст. 128 КК України (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Встановлено, що 20-річний господар домоволодіння, де сталася трагедія, незаконно зберігав у себе боєприпаси. Працівники міліції в будинку і сараї виявили цілий арсенал різних боєприпасів. Небезпечні предмети він зберігав у приміщенні не ховаючи їх. Коли до нього прийшли в гості місцеві підлітки, один з них вирішив подивитися, що знаходиться всередині одного зі снарядів. В момент вибуху в кімнаті знаходилися господар будинку і троє підлітків.

Як пояснив господар будинку, він заробляє собі на життя, займаючись пошуком металу. Добутий метал він збуває на пунктах прийому металобрухту. Останнім часом для подібного виду промислу необов'язково проводити земляні роботи. Враховуючи, що Старобільський район відноситься до зони антитерористичної операції, зросла вірогідність знаходження вибухонебезпечних предметів. На військових полігонах, а також в лісосмугах та на відкритій території, подібні предмети не рідкість. Також, існує загроза потрапити на заряди, підготовлені терористами для проведення диверсійних дій.

Міліція звертається до всіх жителів, а особливо батьків, провести профілактичні бесіди зі своїми дітьми. Бажання швидко заробити на здачі металобрухту, юнацька бравада і просто цікавість може стати причиною трагедії. Контролюйте коло спілкування вашої дитини. Поясніть дітям правила безпеки у разі, якщо дитина виявить небезпечний предмет.

- При виявленні предметів, зовні схожих на боєприпаси або вибуховий пристрій, необхідно віддалитися на безпечну відстань (не менше 50 метрів) і повідомити про знахідку в міліції за телефоном «102».

- Категорично забороняється:

- Самостійно досліджувати виявлені боєприпаси або підозрілі предмети і тим більше знешкоджувати їх! Це збереже не тільки ваше життя, але й життя оточуючих;
- Самостійно розкривати і оглядати підозрілі предмети;

- Заливати рідинами, засипати ґрунтом або накривати виявлений предмет тканинними та іншими матеріалами;

- Користуватися електро-, радіоапаратурою, переговорними пристроями або рацією поблизу виявленого предмета, переїжджати на автомобілі;

- Надавати температурне, звукове, світлове, механічний вплив на вибухонебезпечний предмет.

Відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України у Луганській області

Татьяна ПОГУКАЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини