MENU

Лещенко, Найем та Заліщук судом вимагають скасувати реєстрацію Хорошковського на вибори

3462 2

Я не маю нічого проти особисто громадянина Валерія Хорошковського. Він багато років в українській політиці, робив гарні та погані речі, спочатку використовував "Інтер" для приходу Януковича до влади, потім намагався зробити "Інтер" взірцем об'єктивності, влаштовував переслідування незгодних і начебто фінансував Майдан, саджав до тюрми Анатолія Макаренка та не пускав до України Ніко Ланге.

 

Він є різним, як і всі політики України. Але закон є закон. За Конституцією України, "народним депутатом України може бути обрано громадянина України, який проживає в Україні протягом останніх п'яти років".

Валерій Хорошковський залишив межі України 28 грудня 2012 року приватним літаком, який о 15:40 взяв курс в напрямку французького аеропорту Шамбері та не повертався щонайменше поки Янукович перебував при владі – тобто до лютого 2014 року.

Коли саме він прибув з вимушеної еміграції, достеменно невідомо, але його не було в Україні мінімум 14 місяців.

У неділю нами подано позовну заяву про скасування реєстрації Валерія Хорошковського кандидатом в народні депутати України як такої, що не відповідає вимогам Конституції.

 

 

Протягом цього року з гаком Хорошковський мешкав у Лондоні та Монте-Карло, підтвердження чого викладено в матеріалах журналу та сайту Forbes, написаних за підсумками його зустрічей із журналістом у Монако.

Журнал Forbes, 21 жовтня 2013 року:

"Монако, август, жара. Экс владелец телеканала "Интер" и бывший первый вице премьер министр Украины Валерий Хорошковский отдыхает здесь вместе с семьей(...) Бизнесмен спешно покинул Украину за два дня до нового 2013 года. С тех пор большую часть времени он живет в Лондоне, где учатся трое его детей. В Киеве политика и бизнесмена больше ничего не держит...

29 декабря 2012 года на "Интере" отмечали наступающий Новый год. Праздновали без владельца: в этот день он вместе с семьей покинул Украину...

Значит ли это, что бизнесмен не собирается возвращаться на родину? "Я из Украины не уезжал. Это длинный семейный отпуск", – уверяет Хорошковский."

Сайт Forbes, 3 вересня 2013 року:

"Жаркий августовский день в Монако Валерий Хорошковский проводит не на яхте и не у бассейна. Несмотря на череду предшествующих нашему интервью встреч, на лице бизнесмена ни грамма усталости. Загорелый и подтянутый Хорошковский выглядит очень расслаблено. Он две недели на собственной яхте ходил по островам Греции, сейчас со всей семьей отдыхает в Монако. На вопрос Forbes, есть ли у него здесь недвижимость, Хорошковский отвечает: "У меня есть, где здесь жить".

Апартаменты в этом карликовом государстве миллиардер купил пять лет назад, но впервые в них побывал только весной этого года. Теперь он не может нарадоваться новому жилью – толпа охраны в вестибюле, личный лифт, который открывается прямо в квартире и спускается в аккурат к припаркованному спортивному Mercedes, просторные комнаты, свой сад и отличный вид на княжий дворец, старый город и марину, на которой, среди прочих, можно разглядеть шикарную яхту мультимиллионера. С тех пор как Хорошковский обжил новый дом, в нем побывали почти все друзья и бизнес-партнеры. Кто не входит в категорию приближенных к бизнесмену людей, довольствуются скучным видом из окон четырехзвездочного отеля Hermitage...".

Причину втечі Хорошковський так пояснив у ефірі каналу "Інтер":

"В декабре 2012 года происходила перезагрузка правительства, был назначен Азаров, и я заявил, что это правительство будет неспособно проводить реформы. Это было знание, которым я поделился в форме отставки. Что было дальше, достаточно сложно описывать, но, зная оперативную обстановку вокруг меня и моей семьи, я принял решение, что так будет лучше – и какое-то время вынужден был жить за границей".

Протягом кар'єри Хорошковський завжди прагнув до влади. Переліку його посад вистачить на декілька резюме – він був помічником прем'єр-міністра, заступником глави адміністрації президента, міністром економіки, керівником Державної митної служби, заступником секретаря Ради національної безпеки, першим заступником глави СБУ, главою СБУ, міністром фінансів та першим віце-прем'єром, отримав звання професора та генерала армії.

Тепер Хорошковський не лише повертається до України. Він – другий номер списку "Сильної України", і, в разі входження цієї сили до коаліції, або отримає посаду у виконавчій владі, або буде керівником фракції – якщо до виконавчої влади піде Тігіпко. Тобто хоче знову визначати долі українських громадян.

Для нас прецедент з реєстрацією Хорошковського не є особистою війною або зведенням рахунків. Ідеться про принципи. Хорошковський збирається писати та ухвалювати закони, балотуючись до парламенту, сам при цьому порушуючи Основний закон – Конституцію України.

Слухання справи про скасування реєстрації Хорошковського – у вівторок, 30 вересня, о 12 годині, у Київському апеляційному адміністративному суді.

Сергій ЛЕЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини