MENU

Київ має допомогти Харкову

48 7

Повалення у Харкові пам’ятника Леніну – лише один із наслідків лікування основної національної хвороби – малоросійства, яка у Харкові, на жаль, має глибокі корені. У цьому контексті цікавим і актуальний погляд відзеркалено у заяві провідника Харківської обласної організації ОУН, відомо громадського діяча Слобожанщини Олександра Ґави.

Усі роки незалежності України в Харкові безперешкодно діяли проросійські сили. Сотні звернень українців до президентів і СБУ клали «під сукно». І сьогодні, коли йде російсько-українська війна, президент П. Порошенко не має плану підтримки українських патріотів, що при децентралізації влади призведе до процвітання російського шовінізму, сепаратизму і утворення ще однієї терористичної організації – «Харківської народної республіки».

Гра в демократію, децентралізацію і вибори» без попередньої люстрації з обмеженням політичних прав осіб з проросійською, антиукраїнською орієнтацією, без нового виборчого законодавства, у якому враховувався б етнічний склад населення при формуванні органів місцевого самоврядування і Верховної Ради, - не приведе до миру і спокою в Україні, до соціальної і національної справедливості.

Негативні наслідки багаторічної інформаційної війни проти України, яка є основною складовою гібридної війни Російської Федерації проти України, а також захоплення неукраїнцями економічного простору (що фінансують виборчі кампанії україноненависників), наявність відпрацьованих технологій виборчих маніпуляцій свідомістю виборців і при комплектаціях комісій для фальсифікацій результатів виборів (особливо у прикордонних східних і південих областях) потребують елементарного: термінового внесення змін до «Закону про вибори до органів місцевого самоврядування, міських і сільських голів» із урахуванням пропозицій науковців, громадських і партійних діячів, зокрема, в частині тимчасового обмеження політичних прав осіб, що діяли і діють на користь країни-агресора.

За останній час в Харкові скоєно ряд терористичних нападів на військкомати, офіси, громадян. СБУ затримала групи диверсантів, але вона не має можливості припинити повноваження «специфічних диверсантів»: Харківського міського голови і депутатів, які надали звання «Почесний громадянин Харкова» іноземцям, що підтримали агресію Росії проти України і блокують надання допомоги силам АТО; депутатів обласної ради, які систематично виступали на боці країни агресора і підтримують харківських сепаратистів; організаторів і учасників сепаратистських акцій. СБУ не має сил під час війни перешкоджати підготовці до фальсифікацій під час виборів до Верховної Ради України, зокрема, по округу №168, де безпідставно був замінений досвідчений голова ОВК К.Чернецький на особу, що жодного разу не працював у виборчих комісіях.

Влада Харкова блокує підготовку міста до оборони, що в сукупності з вищевикладеним потребує спеціального засідання РНБО і прийняття нею комплексу заходів щодо нейтралізації сепаратистських проросійських сил на Харківщині, повернення в роздрібну торгівлю українськомовних видань таких, як «Урядовий кур’єр”, «Голос України», «День», «Українське слово», «Березіль», «Слобідський край», «Журавлик» тощо, а також відновлення роботи Українського культурного центру «Юність» і трансляції на хвилях FM усіх трьох радіопрограм Національної ТРК, повернення приміщень товариствам «Спадщина», «Поступ», ХОВ Українського фонду культури, «Просвіти» з пільговою орендною платою.

Висловлюю надію на те, що президент П. Порошенко уважно поставиться до проблеми антисепаратизації та оборони Харкова, реальної 3-х змінної роботи підприємств «Укроборонпрому» і проведе спеціальне засідання РНБО для затвердження заходів посилення захисту Харківщини, як важливого стратегічного регіону.

Харківська обласна організація ОУН підтримує знесення пам’ятника найжорстокішому терористу усіх часів і народів – Лєніну і сподівається, що президент знайде можливість силами науковців терміново провести історичний лікбез харківським шанувальникам деспота з метою недопущення поновлення пам’ятника.

Звертаюся також до мешканців і влади столиці України з проханням направити до прикордонного міста Харкова пересувні виставки музеїв Києва, зокрема, Музею совєцької окупації, музею Геноциду 1932-1933 р.р., музею історії Української революції, а також сприяти регулярним гастролям київських театрів, діячів науки, культури і мистецтва та проявляти солідарність із харківцями-патріотами.

Богдан ЧЕРВАК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини