MENU

Как можно экономить на тендерах. Инструкция для власти

577 0

 


Виявляється, післяпроведення тендеру можуть залишатисякошти!!! Це стверджує у себе в блозі журналіст Сергій Андрушко.

 

У селі Яблуневе на Київщиніпровели експеримент. Европейський Союзспільно з програмою розвитку ООН надаликошти (близько 80 тисяч гривень) на мініпроект з покращення інфраструктури,який захочуть зробити мешканці цьогосела.

За двох умов: перша – не влада,а громада вирішує, на що мають пітигроші, друга – ще частину коштів напроект мала надати місцева влада тапрофінансувати самі мешканці.

Отже– не влада, а самі селяни знайшлипідрядників, вирахували бюджет, склалипроект, зібрали у односельчан 8 тисячгривень, проконтролювали витрачаннякоштів. Для цього створили організаціюгромади із мешканців села. На зборахселяни вирішили поміняти вікна у місцевійшколі, які ніхто не міняв 50 років.

Експериментперевершив сподівання

Громадівдалося зекономити кошти на тендері. Іна ті гроші, що залишилися, додаткововстановити вікна у шкільній майстерніта поміняти кілька дверей.

Очільникорганізації громади Михайло Закомірнийпрацював над проектом, як і інші,безкоштовно. Він розповів, що із 159тисяч на тендері вдалося зекономитип'яту частину!!! – 32 тисячі гривень (із4-х пропозицій вибрали із найнижчоюціною) і на гроші, які залишилися,встановили додатково ще 17 вікон, 3 дверейта зробили на чверть вікон відкоси(решту відкосів селяни зробили самі)

 

 


"Я тут родився і живуі як би я тут міг далі жити, зробившищось не так?"


За його словами - людиходили і перевіряли все від початку ідо кінця.

 

 


Порівняйте.


Ранішея повідомляв, що міністерство освіти замовило кількахвилинний ролик про вищу освітув Україні, на що було витрачено здержбюджету 918 тисяч гривень. Без тендеру.Тоді режисеру за кожен день роботиплатили 15 тисяч гривень, а розробникукреативної концепції – 16 тисячгривень:

Варто додати, ЕвропейськийСоюз профінансував уже 1 000 таких мініпроектів в Україні!


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини