MENU

После Крыма друзья Януковича захватили еще 30 000 га в Киевской области

507 0

31 липня 2012 року Київська обласна Рада віддала на 49 років в оренду  «Товариству мисливців і рибалок «Кедр» 30 000 гектарів Дніпровсько-Тетерівського заповідника. Про це в «Forbes-Україна» пише Катерина Каплюк.

У порядку денному питання не значилось, його внесла  «з голосу» земельна комісія.

Згідно з українським законодавством, «Кедру» не потрібно платити за оренду угідь, оскільки оплата за використання мисливських господарств буде введена лише 1 січня 2015 року.

Від «Наших грошей». Нагадаємо, що у Дніпровсько-Тетерівському заповіднику знаходиться місце для полювання і відпочинку Віктора Януковича.

За часів Віктора Ющенка і за сприяння голови Київської ОДА Віри Ульянченко дві урядові резиденції, що знаходяться у заповіднику  - «Острів» та «Акація» -, потрапили в оренду до приватних власників.

Спершу заповідник передали з відання Кабміну у Держкомліс, у результаті  чого резиденції втратили свій статус. Згодом 17 га із 34 000 га лісництва було віддано в оренду ТОВ «Дім лісника» для «розвитку зеленого туризму».

Як тільки ТОВ отримала право на оренду 17 га, воно одразу організувало охорону на всіх 34 000 га. Відтак вже кілька років потрапити туди можна лише за спеціальною перепусткою.

Цього року «Кедр» взяв в оренду також 8,8 тис га мисливських угідь між Алуштою і Гурзуфом в Криму (разом із горою Ведмідь).

Громадська організація «Товариство мисливців і рибалок «Кедр» заснована в 2008 році губернатором Черкащини Сергієм Тулубом, головою «Укравтодору» Володимиром Демішканом і міністром енергетики Юрієм Бойко. Це товариство має адресу в с.Нові Петрівці під Києвом, де знаходиться «Межигір’я» Віктора Януковича.

nashigroshi

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини