MENU

Через бюрократію солдатам прикордонникам не закупили масло, картоплю та сир

4206 1

У минулий четвер на "Віснику державних закупівель" тиловики Херсонського прикордонного загону (в/ч 2161) повідомили, що відміняють закупівлю 2,8 т масла через "порушення порядку публікації оголошення" про проведення тендеру. Окрім масла, прикордонники були змушені відмінити торги по 70 т картоплі та 800 кг твердого сиру. Ці продукти планували поставити для солдат протягом жовтня-грудня 2014 року.

Вже цього понеділка військчастина 2161 відмінила закупівлю трьох котлів, необхідних для обігріву прикордонників.

Що з це за таке "порушення", через яке армія під час війни залишається без жирів та обігріву? Згідно закону про закупівлі замовники, в даному випадку в/ч 2161, зобов'язані в конкретні стоки публікувати повну інформацію про оголошення та результати проведення закупівель. Якщо інформація розміщується не повна чи не вчасно, закупівля автоматично відміняється. За наповнення веб-порталу "Вісника" відповідають адміністратори держпідприємства "Зовнішторгвидав", яке підпорядковується Мінекономрозвитку. Таким чином, помилки при оприлюдненні інформації про закупівлі могли зробити як тиловики, так і адміністратори порталу. В будь-якому разі постраждали від бюрократичних забав конкретні вояки, які захищають південні рубежі України. До слова, перші оголошення про закупівлю масла, сиру, картоплі та котлів з'явилися ще на початку осені. Однак, у вересні тендери були відмінені, бо підприємці-учасники допустили технічні помилки при формуванні письмових пропозицій.

Загалом від 01 червня 2014 року по сей день зірвались 171 тендер, які оголошували військові частини різних силових відомств.

p.s. така б проблема не виникла в жовтні, якби ще в квітні цього року прем'єр створив робочу групу з представників Мінекономрозвитку, Зовнішторгвидаву, Міноборони, Нацгвардії та Держприкордонслужби для розроблення процедур закупівель в умовах війни. Тому, одним із перших завдань Валерія П'ятницького в новому кріслі має стати наведення порядку в закупівлях силовиків.

Гліб КАНЄВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини