MENU

Корбан віддав наказ штурмувати Іловайськ – депутат Ляшка

5615 4

Вчора ж відбулося і засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради по Іловайській трагедії. Свідчення давав командир батальйону «Шахтарськ» Андрій Філоненко. Як на мене, то ключовим моментом в показах Філоненка був факт проведення 5 серпня наради в кабінеті заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана, на якій Корбан віддав наказ добровольчим батальйонам про штурм Іловайська. За моєю інформацією, в нараді брали участь кобмат «Дніпра 1» Юрій Береза, комбат «Донбаса» Семен Семенченко, журналіст, головний редактор сайту «Цензор.нет» Юрій Бутусов, комбат «Шахтарська» Андрій Філоненко, комбат «Азова» Андрій Білецький – написав на своїй сторінц у "Фейсбуці" екс-заступник командира батальйону “Азов” та депутат Київради від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук.

 

“В ході наради деякі з присутніх командирів отримали грошову винагороду за участь в майбутній Іловайській операції. Корбан інформував комбатів про відсутність будь-яких укріплень районів і військової техніки в Іловайську.

 

Генерал Хомчак прибув на нараду до Корбана значно пізніше, на автомобілі «Лексус», який належить групі Коломойського, і повністю підтвердив все, що до цього казав Корбан. Саме так, в кабінеті абсолютно цивільної людини, підлеглого олігарха Ігоря Коломойського Геннадія Корбана було прийнято рішення про похід на Іловайськ” – пише Ігор.

 

“Вважаю, що Генеральна прокуратура України має негайно допитати присутніх на цій нараді, встановити, на яких підставах цю нараду проводив цивільний громадянин Геннадій Корбан і клопотати перед судом про негайне взяття під варту осіб, які свідомо послали на смерть добровольчі батальйони та військові частини збройних сил” – наостанок додав Мосійчук.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини