MENU

Після виборів на керівні посади варто запросити іноземців

6212 4

Після виборів нова коаліція сформує новий уряд. Вдасться БПП намутити собі одноосібну більшість - прем'єром стане Гройсман, а всю квоту заповнить одноосібно Порошенко. Не вдасться - доведеться ділитися частиною посад із партнерами. В залежності від результатів виборів та результатів перемовин партнери можуть бути різними.

 

Теоретично, БПП може вистачити для створення більшості однієї "Свободи" чи "Самопомочі", якщо ті пройдуть. Або Тігіпка. Одне-два міністерства для "годування" союзників, а решта - все собі.

Коаліція з "НФ" - менш привабливий для Порошенка варіант, оскільки на маленький шматочок Арсеній і компанія не погодяться.

 

Який варіант кращий? Обидва погані.

 

Монополізація влади в одних руках - це дуже погано у будь-якому разі. А якщо це до того ж руки орієнтованого на прибуток олігарха - тим більше.

 

Коаліція БПП-НФ - це загроза перманентного конфлікту між коаліціантами, між відомствами, які вони контролюють і т.п.

 

Ані Гройсман, ані Яценюк не проявили себе в якості ефективних антикризових управлінців та реформаторів. Може, у мирний час в нормальній країні, кожен з них був би нормальним прем'єром, але у нас війна і криза. І ні команда президента, ні команда прем'єра не зробили навіть найменшої спроби поламати старі корупційні схеми, які дісталися їм у спадок від Януковича. Десь зменшили тарифи, десь залишили як було, але глобально нічого не змінилося.

 

Який вихід? Тисячу з гаком років тому наші предки вирішували аналогічні управлінські проблеми, запрошуючи варязьких топ-менеджерів.

 

Може варто відновити традицію? Ок, пост прем'єра ніхто іноземцю не віддасть. Але на особливо жирні з точки зору корупції посади на кшталт керівників податкової, митниці, "Укрзалізниці", "Автодору", усіх НАКів цілком можна запросити людей не з України. Без причепу талановитих дітей, родинних зв'язків у суміжних бізнесах і т.п. А ще краще усі НАКи, пошти і автодори тупо продати. Або віддати їх функції на аутсорсинг західним компаніям.

 

На таку клоаку як МОЗ потрібно шукати невиліковно хворого комісара Катані, який би здатен був розфігачити тамтешню мафію і при цьому не боявся, що його грохнуть.

 

Генерального прокурора теж пасувало би виписати із США. Наприклад, Марту Борщ - вона навіть в курсі справ нашого болота.

 

І не треба боятися, що подібна практика - прояв якоїсь меншовартості. Це нормально у такій ситуації, як наша, коли організм уражений тотально і не здатен подолати хворобу самотужки.

Олег БАЗАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини