MENU

Комбати принесуть Верховній Раді більше користі, ніж «професійні» юристи і економісти

6277 1

На початку виборчої кампанії чимало умніків у сєті буквально захлиналось піною, що нічого робити в Верховній Раді комбатам-батяням, які відстрілюють руссо терорісто на донбаських териконах. Куди краще «професійні» юристи і економісти. Яких у нас навчають у кожному мало-мальському пту.

Подам якість професійних юристів-економістів лише на трьох прикладах:

Віктор Янукович – магістр міжнародного права. Як людина захищала права громадян можна було побачити 4 місяці Майдану-2014.

Віктор Пилипишин – юрист із червоним дипломом.

Лесик Довгий – економіст і маркетолог.

Зазвичай, всі знання маркетології і економіки освічені друззя використовували лише для власного збагачення. Купівлі тітушок. Розпродажу київської землі. Або для полювання на підданих на Майдані перед тим як втекти з ганьбою в Ростов.

А тепер порівняйте рівень комбатів, який прийнято вважати за босяків із латаною котомкою на плечі.

Андрій Тетерук «Миротворець» - Московське вище загальновійськове командне училище імені Верховної Ради РСФР.

Юрій Береза «Дніпро-1» - Вище зенітно-ракетне командне училище протиповітряної оборони.

Чи навіть молодий комбат «Азова» Білецький - Історичний факультет Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна з червоним дипломом. 

У кожного за плечима служба, випробування, досвід. Звісно, вони не так спокусливо виглядають на шустер-шоу, як Ляшко, але аж ніяк не мальчики-босяки.

Насправді тріскотня про неспроможність комбатів робити щось у Раді – це блеф. На цю думку мене наштовхнули недавні спостереження над двома молодими обличчями політичних династій – Олексієм Порошенком і Іванком Литвиним, які йдуть по мажоритарці в Вінницькій та Житомирській областях. 

Льоша, який учився десь у Лондоні, начебто став артилеристом і навіть керує взводом на фронті. Цікаво, що ніхто не бачив його ніде, окрім прес-служби і членів команди президента. Дивна якась утаємниченість. І окремо, що хочеться дізнатися, як доньці кадрового військового, як людина без досвіду військової служби керує артилерією на війні? Мій батько теж керував у свій час, але для цього йому знадобилось кілька років Сумського вищого артилерійського командного училища і місяців тренувань на полігоні. 

Іванко Литвин. Без натяку на рум’янець заявляє, що «військовослужбовець, що служив в зоні АТО». І начебто попу рве, щоб допомогти 30-й механізованій бригаді, де наче як служив.

Цікаво, що родичі самих вояків цієї бригади кажуть інше. На час виборів бригаду вивели на Миколаївщину. Допомоги від династії Литвинів у них ніякої. Немає рацій, тактичних рукавиць.

Одяг купували дружини і батьки. Щось серйозніше бійці просять у волонтерів. 

Наяву в обох прикладах є намагання примазатися до слави справжніх героїв АТО. Бажання пролізти у ВР як не у двері, там у кватирку.

Я писала різні матеріали про АТО – поранених, добровольців, волонтерів.

Тепер публічно звертаюсь до Литвин Іван і Олексія Порошенка розповісти про їх досвід російсько-української війни. Нічого ховатись, хлопці. Береза і Терерук не соромляться, хоча й більше бачили чим ви обоє. Не соромляться хлопці, які у 25 років стали інвалідами без рук і нирок з пробитими черепами.

Нічого соромиться і вам.

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини