MENU

28 жовтня - День вигнання нацистських окупантів, а не визволення України - В'ятрович

6275 1

Україна будує європейську Україну, а таке будівництво неможливе на фундаменті радянських міфів. 

Міф про Велику вітчизняну війну радянського народу - основа ідеології СРСР. "Радянський народ переможець найбільшого в історії зла, визволитель світу " – цим прикривалися і страшні репресії в самому Союзі, і становлення прокремлівських режимів за його межами. Цим десятки років закривали рота усім критиками комунізму в світі. 

Елементом актуалізації радянського міфу про Велику вітчизняну війну, який пережив СРСР, було відзначення річниць визволення українських міст від нацистських окупантів. Сам термін "визволення", який використовувався радянською, пропагандою мав за мету приховати той факт, що після вигнання нацистів на українських землях відновлено функціонування іншого тоталітарного режиму - комуністичного. 

Тому сьогодні, коли Україна веде війну проти Росії, коли в цій війні проти нас на повну потужність використовують саме радянську ідеологію, під гаслами якої мобілізують терористів для вбивств українців, слід бути дуже уважним до риторики. Бо за риторикою повертається ідеологія. А за цією ідеологію - війна, смерті, репресії, порушення прав та обмеження свобод.

 
Саме тому Український інститут національної пам’яті закликав називати речі своїми іменами. І не говорити про визволення, коли лиш вигнали одних окупантів, на місце яких прийшов тоталітарний режим. 

Називати речі своїми іменами - це чеснота кожної людини, а особливо важлива для політиків Петро Порошенко Арсеній Яценюк та лідерів думки.

П.С. Президент своїм Указом запровадив медаль "70 років визволення України від фашистських загарбників". Тим часом герої АТО ще чекають спеціальної медалі.

Володимир В'ЯТРОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини