MENU

Російським агресорам не йметься перетворити Одещину на аналог «ДНР» і «ЛНР»

11382 14

Арешт одеського сепаратиста

Хоч проект Владіміра Путіна створити на сході України підконтрольну Кремлю "Новоросію" з тріском провалився, він не відмовився від наміру розколоти нашу суверенну державу. Генштаб збройних сил РФ розробляє й силкується втілити нові плани поширення агресії, зокрема, щодо перетворення Одеської області за шаблоном самопроголошених «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки», які Генеральна прокуратура України визнала терористичними організаціями. 

Та здійснити підступний задум не вдалося. Служба безпеки України 24 жовтня викрила й затримала членів розгалуженої та законспірованої злочинної групи, яка готувала проголошення так званої «Одеської народної республіки». За повідомленням прес-центру СБУ, ватажок групи, житель Одеси «Л» на прізвисько «Скат», був завербований співробітником генштабу збройних сил РФ Г.Степановим, який передавав із Москви за обумовленими каналами зв'язку інструкції та готівку для організації антиукраїнської діяльності. За визначенням «кураторів» із Росії основним завданням цієї диверсійно-підривної групи було підбурити жителів Одещини до злочинів проти конституційного ладу, спровокувати проголошення так званої «Одеської народної республіки», організувати незаконні збройні формування з числа підготовлених найманців. 

Вилучені у "Ската" "подарунки"

Консультував одеських сепаратистів один із «керівників» ДНР, підполковник військової розвідки Росії Ігор Безлер («Біс»), до якого «Скат» особисто виїжджав для отримання інструктажів. Бандформування Безлера за погодженням з російськими спецслужбами мало надавати групі «Ската» необхідну технічну підтримку, зброю й вибухівку для організації терактів в Одесі у листопаді-грудні, виготовлення друкованої продукції так званої «Новоросії» та оплати роботи блогерів, які поширювали антиукраїнські матеріали та провокативну дезінформацію в Інтернеті. 

Підполковник військової розвідки Росії Ігор Безлер

З  колишніх злочинців і контрабандистів «Скат» створив «бригаду», яка забезпечувала доставку вибухівки й зброї з території Придністров’я. Здобуттям інформації з обмеженим доступом про розташування сил Нацгвардії, СБУ, систем ППО та військових кораблів займався колишній військовослужбовець «Зокер». «Сніжок» і «Сіріус» особисто вербували й навчали найманців для проведення диверсій та підривних акцій. 

У затриманих зловмисників під час обшуків співробітники спецслужби вилучили понад 3 кг тротилу, детонатори, зброю та боєприпаси, листівки антиукраїнського змісту, засоби зв’язку, вибухівку, спецзасоби негласного зняття інформації. Вилучено матеріали таємного листування членів групи з представником РФ Г.Степановим.

На сьогодні Ігор Безлер оголошений СБУ небезпечним злочинцем і перебуває у  всеукраїнському розшуку. За оперативними даними, цей персонаж знаходиться на території України під прикриттям збройного бандформування чисельністю до 50 чоловік.

До речі, нинішня затія - вже не перша спроба проросійських провокаторів проголосити створення так званої «Одеської народної республіки». 27 вересня в центрі міста  проукраїнські активісти запобігли проведенню фальшивого «маршу миру». Тоді на цю акцію, анонсовану в Інтернеті невідомими особами, на Соборній площі зібралися пенсіонери та декілька груп студентів. Фактично ці люди вийшли на акції протесту проти російської агресії в Україні і були здивовані, що організатори вручали їм лише білі прапори з гербом Одеси та плакати з обтічними гаслами зупинити казна яку війну, яка нібито убиває «наших братів». Тут не було ні державних символів, ні антипутінських гасел, якими рясніли багатотисячні акції, що відбулися в Одесі напередодні. Організатори «маршу миру» старанно приховували, що це чергова затія вже збанкрутілих проросійських сил. 

Лідер одеського "Автомайдану" Євген Резвушкін

Тож автомайданівці, які прийшли на Соборну площу разом із своїм лідером Євгеном Резвушкіним, пояснили мітингувальникам, що на акцію їх запросили антимайданівці. Обурені такою підступністю студенти ладні були побити сепаратистів за це. Але ті й носа сюди не потикали. Молодь покидала прапори на землю і розійшлася. Слідом за студентами за порадою Євгена Резвушкіна майдан залишили і пенсіонери. Марш не відбувся. Тож хоч як би не маскувався пропутінський «русскій мір», одесити вмить розпізнають цю лиху личину і дають їй відкоша і словом, і ділом.


Євген Резвушкін переконав пенсіонерів ігнорувати сепартистський "марш миру"

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини