MENU

Теперь рекламировать сигареты стало противозаконно

386 0



У неділю 16вересня 2012 року вступає в силу Закон №3778-ІVщодо заборони реклами, спонсорствата стимулювання продажу тютюновихвиробів.


Новий закон значнорозширює перелік існуючих заборон нарекламутютюнових виробів. Тепер вУкраїні буде заборонена не лише рекламана радіо, телебаченні, в друкованих ЗМІта на зовнішніх рекламних носіях, але йу мережі Інтернет, у магазинах та кіосках,а також буде заборонене спонсорство тастимулювання продажів тютюнових виробів.


Регіональний центргромадянського представництва«Життя» розробив графічну листівку,переглянувши яку, можнадокладнішеознайомитися з переліком заборон,передбачених новим законом.


Громадські організаціїактивно інформують власниківзакладів торгівлі – супермаркетів,мінімаркетів, кіосків, автозаправок –про новий закон. «Просимо Вас проконтролювативиконання норм цього Закону у закладахторгівлі з метою уникнення фінансовихсанкцій, спричинених непоінформованістю.У своючергу, Коаліція громадськихорганізацій «За вільну відтютюновогодиму Україну», що об’єднує більше 100організацій,контролюватиме виконаннявимог Закону, здійснюватиме громадськиймоніторинг та інформуватиме Державнуінспекцію зпитань захисту прав споживачівпро можливі порушення шляхомскладаннята надсилання скарг», – йдеться улистігромадськості до власниківторговельних закладів.


Варто зауважити, щозгідно нового закону, штраф запорушеннязакону сягає від 30 до 50 тис. Грн.


Нагадаємо, що 6 серпня2012 року Державна інспекція з питаньзахиступрав споживачів провела спільну ізгромадськістю прес-конференцію, де булиприсутні 27 керівників обласних управлінь.Під час прес-конференції голова ІнспекціїСергій Орєхов заявив про пріоритетністьвиконання антитютюновогозаконодавствата про активну позицію Держспоживінспекціїзцього питання.


Тим часом супермаркетита мінімаркети вже готуються до вступувсилу нового закону і почали прибиратирекламу тютюновихвиробів.


Коаліція громадськихорганізацій «За вільну від тютюновогодимуУкраїну» дякує свідомим підприємцям,які вже почали готуватися до виконаннязакону та прибирати рекламу тютютнувмісцях продажу. Зокрема, Асоціаціяпідприємців м. Києва вже інформує своїхчленів про необхідність дотриманняцьогозакону.


Fedor Pavlov

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини