MENU

Перезавантаження

6607 0

Як і більшість свідомих, розумних людей, що мешкають у Києві, незалежно від того, чи живуть тут з діда-прадіда, чи «понаєхалі», хотів би бачити столицю дедалі більш європейським  містом. З життєздатним сектором житлово-комунального господарства, безпечним громадським транспортом, чесними міськими урядниками, оснащеними за останнім словом техніки навчальними й медичними закладами, вже позатіньовим малим й середнім бізнесом, тощо.

 Все це здавалося надзвичайно близьким й реальним після зимових потрясінь: режим пав, ціннісно іншими стали пріоритети, змінилися люди. Смерть стала мовчазною клятвою українців, в тому числі й киян за справедливе й гідне майбутнє без схиблених на грошах чиновників, зрадників, гравців з команд екс-президента, екс-мера, екс-голови КМДА. «Революція змінила свідомість українців» -писали журналісти. "Революція, вочевидь, «пройшла повз»  тисяч киян", - хочеться  сказати зараз відносно тих виборців, які проголосували за  людину з молодої команди Черновецького Олександра Супруненка та підтримали інертних по відношенню до власних округів та до законодавчої діяльності, нинішніх нардепів Леоніда Ємця та Дмитра Андрієвського.

 Відповідно до 100% опрацьованих протоколів ЦВК по виборчим округам Києва, нинішній склад київської групи нардепів у Верховній Раді 8-го скликання виглядатиме так:

Євген Рибчинський (Блок Петра Порошенка)

Віталій Сташук ( "Народний фронт") 

БориславБереза (самовисуванець) 

Віктор Чумак(Блок Петра Порошенка)

Андрій Іллєнко ("Свобода")

Олександр Супруненко (самовисуванець)

Андрій Білецький (самовисуванець) 

Володимир Ар'єв (Блок Петра Порошенка)

Олександр Третьяков (БлокПетраПорошенка )

В'ячеслав Костянтинівський ("Народний фронт")

Леонід Ємець (Народний фронт) 

Дмитро Андрієвський (Блок Петра Порошенка)

Юрій Левченко("Свобода")

 Щодо політичних партій. Завжди опозиційний Київ на цих парламентських виборах віддав перевагу політичному союзу керманичей України та Києва, Президента і мера,  - партії Блок Петра Порошенка. Погоджуюся з тими експертами, які пов’язують це з довірою до Президента України Петра Порошенка та його концептуально новою стратегіэю розвитку держави. Хоча, слід зазначити, що Президент має більше працювати над власним рейтингом, адже менше ніж за шість місяців ( з травня 2014 р), його політичний рейтинг впав майже втричі - з 64.10% під час президентських виборів до 23.95% для Блоку Порошенка у жовтні.

 Провальними можна назвати  стратегії  таких політичних брендів як «Батьківщина», «Свобода», Радикальна партія Ляшка. Під час парламентських виборів кияни голосували за лідерів травневих виборів до Київради в’яло.  Радикальна партія Олега Ляшка у травні 2014р отримала  9,2% голосів киян, а от у жовтні вже втричі менше - 3.54%. "Свободу" у травні на місцевих виборах підтримали 6,49% виборців, у жовтні її рейтинг піднявся на соті -7.10%. «Батьківщина» за п’ять місяців «наростила» рейтинг тільки в 1%: у травні це було 4,14%, насьогодні- 5.22%. Практично на місці застиг проект Анатолія Гриценка «Громадянська позиція», який у Києві у травні зібрав 3,63% голосів, а у жовтні, спільно з «Демальянсом» тільки 4.35%.

 Щодо лідерів з трійки переможців на електоральному полі Києва – політичні проекти «Народний фронт» з рейтингом у  18.70% та  «Самопоміч» - 21.39%. В даному випадку, об’єктивними передумовами для їх підтримки стали нові обличчя «Самопомочі»  та професійна політтехнологічна робота з обранням прем’єра з «Народного фронту». Очевидно, що кияни голосували за європейське місто, яким вони хочуть бачити Київ і  яким є Львів, та команду мера- політика-господаря Андрія Садового. А також,  за європейського прем’єра, яким рекомендував городянам «Народний фронт» Арсенія Яценюка.

 Вибори закінчуються, а от робота та сподівання – ніколи.   

Олександр ФЕДОРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини