MENU

«Не можна пропонувати закони тій території, яку ти не контролюєш», - Яременко про «план Порошенка»

9824 4

Для тих, хто думає, що "Він насправді все знає, все розуміє, а все це лише хитрий план, який нам дурним до часу не треба розуміти".

Не можна пропонувати закони тій території, яку ти не контролюєш. Відразу після Мінських домовленостей багато хто поставив питання - а як і чому воно працюватиме? Мене в тому числі критикували, що ми просто не розуміємо глибини задуму. Ось тепер Він Сам визнає, що задуму то і не було. Це була пропозиція (чи то Заходу, чи то Росії, чи то бойовикам), на яку вони не погодилися. Ну, не прийняли, так і не прийняли: тепер ми запропонуємо зону вільної торгівлі.

Добре, але чому в такому разі має спрацювати новий Закон - про вільну економічну зону? Чому, якщо попередній було відкинуто?

А як взагалі Україна на частині її території може мати зону вільної торгівлі з Росією і ЄС?

А як це може працювати, якщо ЄС запроваджує санкції проти РФ?

Як ми можемо говорити про зону вільної торгівлі з Росією, якщо УСІ наші партнери і друзі обмежують торговельні, економічні і фінансові зв"язки з нею?

Що це за безумна ідея повертати території через торгівлю? А розмитненням в рамках цієї ЗВТ знову ОБСЄ займатиметься через безпілотники?

В цьому немає задуму. Це шарахання від нерозуміння напрямку руху. Це не працюватиме. Це відволікає увагу від основного - оборони і боротьби.

Якщо звичайно для когось це взагалі завдання, а не риторика для того, щоб не привертати увагу до активних спроб розвивати торгівлю з Росією.

І що, це питання для РНБОУ? Інших немає? А РНБОУ, цікаво, затверджувала хоч якісь директиви чи вказівки для Мінських домовленостей? Чи тоді було непотрібно, а тепер треба сховатися за якимись колективними рішеннями?

Мені здається, що єдиний шлях вперед - це оголошення відповідних районів Луганської та Донецької області окупованими територіями, введення воєнного стану і підготовка до відбиття агресії Росії.

Богдан ЯРЕМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини