MENU

В ОБСЄ повідомили про фальсифікації на 182-му окрузі на користь кандидата від Порошенка. ВІДЕО

7320 1

Сьогодні, 5 листопада, голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч із головою довгострокової місії зі спостереження за парламентськими виборами БДІПЛ/ОБСЄ Таною де Зулуета.
"Я дякую Вам за спостереження за парламентськими виборами та за Вашу допомогу у проведенні виборів відповідно до демократичних стандартів", - наголосила голова партії "Батьківщина".
У свою чергу Тана де Зулуета повідомила, що вчора у Брюсселі її місія звітувала про вибори в Україні перед Європейським парламентом. Вона також наголосила, що представники місії продовжать свою роботу в Україні до остаточного встановлення результатів парламентських виборів.
"Зараз є скарги і ми будемо спостерігати за їхнім розглядом у суді", - сказала Тана де Зулуета.
У цьому зв'язку Тимошенко повідомила про факти порушення виборчого законодавства кандидатом від президентської сили «Блок Петра Порошенка» Олександром Співаковським у мажоритарному виборчому окрузі №182, де переміг кандидат від "Батьківщини" Юрій Одарченко.

Так, за словами лідера партії, затримані, які перебувать у СІЗО, голосували за мажоритарного кандидата всупереч законодавству. Також у виправній колонії №90 ув’язнені голосували за ксерокопіями посвідчень особи з розпливчатими фотографіями, за якими здебільшого не можна встановити особу. Відповідні документи були передані представникам місії.

"Зараз Співаковський хоче перемогти Одарченка завдяки фальсифікаціям у закладах пенітенціарної системи. Дуже важливо запобігти таким прикрим фактам, що можуть зруйнувати авторитет цих парламентських виборів, які було визнано демократичними та чесними", - підкреслила Тимошенко.

Вона також зазначила, що "цей округ є лакмусовим папірцем того, як підводяться результати виборів, того як президент поважає право українців на вільне та чесне волевиявлення". 
"ЦВК повинна встановити результати виборів відповідно до законодавства та має бути втіленням демократії і верховенства права", - додала лідер партії.
Крім того, народний депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель, яка сьогодні повернулася з округу №182, повідомила про аналогічні порушення в Міжобласній туберкульозній лікарні Державної пенітенціарної служби України у Херсонській області.
"Ми не боролися, щоб переміг особисто наш кандидат Одарченко. Ми боролися за реалізацію того, що люди вимагали на майданах минулого року - щоб вибори були чесними".
У цьому зв'язку Тана де Зулуета наголосила, що такі випадки мають буди розслідувані до кінця.
"Наша місія буде уважно стежити за ситуацією на цьому окрузі", - сказала вона.
У зустрічі також взяли участь заступник голови партії "Батьківщина", голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря, народні депутати України Олександра Кужель, Андрій Сенченко, Олена Кондратюк та кандидат від "Батьківщини" на парламентських виборах Ігор Жданов.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини