MENU

Чи існує в українській політиці ідеальний депутат? ВІДЕО

8132 0

Депутат - (від латин. deputatus - визначений) — повноважний та відповідальний представник народу у парламенті країни. Депутат покликаний виражати й захищати суспільні інтереси та інтереси своїх виборців, брати активну участь у здійсненні законодавчої та контрольної функції представницького органу.

Чи існує в українській політиці депутат, образ якого наближався до майже ідеального? Про це ми запитали наших громадян від малого до старого. І ось які результати ми отримали.

На жаль, поки що «ідеальний депутат» для більшості наших співвітчизників - це міфічний образ, якого не існує в українській природі.

На сьогодні у свідомості для пересічного громадянина поняття «депутат» асоціюється зі словами негативного значення та прямо протилежним до його словникового визначення. Судячи зі слів пересічних громадян – це люди, що «крадуть», «маніпулюють думкою», «обманюють» тощо.

Поняття депутат набуло настільки негативного змісту, що навіть малі діти співвідносять його з образом «поганої людини», і тому не хочуть бачити такими своїх батьків.

Ставлення до влади будь-якого рівня характеризується недовірою, осторогою та очікуванням «нових зловживань».

На сьогоднішній день ми маємо цікавий феномен: населення сподівається на позитивні зміни, але не пов’язує їх з владою. Громадяни не розраховують на своїх представників, розглядаючи себе та владу як окремі утворення. Емоції людей вирують як Броунівський рух, поєднуючи у собі надію, недовіру, ненависть.

І тому, незважаючи ні на що, у підсвідомості наших співвітчизників таки жевріє надія, що коли-небудь такий «супер-герой - депутат» таки з’явиться на українській політичній арені.

Юлия КРЫЛОВА-ГРЕК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини