MENU

«Стабільність гривні – першочергове завдання Нацбанку» - Тимошенко. ВІДЕО

5808 3

 

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє про необхідність термінової зміни валютно-грошової та бюджетно-фінансової політики в Україні, аби не допустити різкого падіння рівня життя громадян.

“Головною причиною падіння гривні є те, що до сьогодення емісія гривні відбулася в обсязі 311,7 мільярдів гривень. Емісія відбулася як у безготівкову, так і готівковому вигляді. Для порівняння – річні доходи державного бюджету становлять 389 мільярдів гривень. Це означає, що Національний банк зробив емісію гривні в розмірі ще майже одного бюджету України. Це говорить про те, що в таких обставинах гривню зберегти практично неможливо”, – сказала Юлія Тимошенко у п’ятницю ввечері в ефірі "Шустер live", повідомляє її персональний сайт.

На її думку, Національний банк України потребує професійного сильного керівництва. “Тому що від Національного банку сьогодні залежить все – і стабільність гривні, і соціальний рівень життя кожного українця”, – переконана Тимошенко.

Лідер партії “Батьківщина” вважає, що підвищення цін на споживчому ринку стало наслідком нестабільності національної грошової одиниці.

“Важливо розуміти, що підвищення цін відбувається не тому, що війна, а тому, що, коли падає гривня, автоматично, практично через декілька тижнів зростають  ціни на все, тому що це взаємопов’язані речі. І якщо гривня падає, то імпорт тягне за собою всю цінову політику”, – пояснила Юлія Тимошенко.

“Якщо ми хочемо сьогодні приводити до ладу ціни, які практично є неможливими для споживачів, нам треба навпаки зв’язувати гривневу масу, потрібно її забирати всіма інструментами Національного банку з ринку. І до речі, і падіння гривні по відношенню до долара – це теж наслідок того, що дуже багато емісії зроблено в країні. Треба фахове керівництво”, – заявила Юлія Тимошенко.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини