MENU

Влада оберігає окремих старих бюрократів, які є носіями «інституційної пам'яті»

7400 0

В системі виконавчої влади ретельно оберігають окремих старих бюрократів, які є носіями "інституційної пам'яті" -- інакше кажучи, вони знають все вздовж і впоперек, завжди можуть відповісти на запитання "як зазвичай це робиться?". Так само оберігається стара структура департаментів й управлінь, адже саме таким чином будується ієрархія і робляться кар'єри.

От все це і потрібно знищити у першу чергу в процесі реорганізації органів виконавчої влади. Звільнити під будь-яким приводом носіїв "інституційної пам'яті". Знищити цю інституційну пам'ять, бо вона радянська, часто проросійська. Ми боїмося, що в результаті державна машина втратить керованість? Так вона давно вже некерована. Бюрократи опиратимуться будь-яким змінам. Їх багато, і вони добре організовані. Якщо ви хочете сидіти на старих схемах, інституційна пам'ять потрібна. Якщо ви хочете щось змінити, вона вам заважатиме. Армія -- найбільш ефективна структура нової держави -- заплатила за цю інституційну пам'ять сотнями загиблих. Радянська інституційна пам'ять має бути зруйнована! Їй на заміну постане сучасна технологія управління, створена на базі бізнесових підходів, з поправками на особливості держуправління.

Те саме стосується структури міністерств і відомств: вони радянські плоть від плоті. Зменшити кількість міністерств, ліквідувати майже всі контролюючі органи, прибрати дублюючі державні агенції. Спроектувати нові міністерства за пірамідою "місія -- функціонал -- структура", ґрунтуючись на інтересах стейкхолдерів (зацікавлених користувачів послуг міністерства). І тоді у Міністерстві економіки з 1300 працівників (і це лише у центральному апараті, без підпорядкованих відомств) залишиться 300. І тоді радянський Держплан буде знищено, а натомість постане міністерство економіки Нової Країни. І ніхто не буде заважати економіці розвиватися, а натомість кваліфіковані фахівці за вищу зарплату будуть допомагати українському бізнесу вигравати глобальну конкуренцію: макроаналізом, стратегіями, дерегуляцією, програмами залучення інвестицій та міжнародної фінансової допомоги, просуванням експорту, прозорими держзакупівлями тощо.

Радянська державна машина -- джерело корупції та зрадництва, захисник олігархічних монополій та винищувач бізнесу -- має бути зруйнована!

Валерій ПЕКАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини