MENU

Пісню «Як тебе не любити, Києве мій» затвердили офіційним гімном столиці. ВІДЕО

9348 0

Сьогодні Київрада своїм рішенням затвердила гімном столиці України пісню «Як тебе не любити, Києве мій». Цей вальс був написаний композитором Ігорем Шамо й поетом Дмитром Луценком – братом діда Ігоря Луценка (Igor Lutsenko), нинішнього голови постійної комісії Київради з питань культури та туризму, щойно обраного народним депутатом України.

Пісня вперше прозвучала 27 травня 1962 року на День міста Києва у виконанні дуету Юрія Гуляєва та Костянтина Огневого й з тих пір вважається гімном столиці – спочатку неофіційним, а тепер і офіційним. А Юрій Гуляєв досі є її неперевершеним виконавцем.

Між іншим, Юрій Олександрович Гуляєв, який залишив по собі чималу вокальну спадщину у виконанні українською мовою, «солов’їну» вперше почув на Донбасі. Етнічний росіянин, Гуляєв по закінченні Свердловської (нині – Уральської) консерваторії попрацював трохи в Свердловському театрі опери й балету, після чого впродовж 5-х років, з 1955 по 1960 рік, служив у Донецькій опері.

З 1960 впродовж 15 років Гуляєв жив у Києві, куди був запрошений солістом нинішньої Національної опери (на той час це був Київський театр опери та балету ім. Т.Шевченка). Тут він знявся в ролі Вадима у фільмі Сергія Параджанова «Українська рапсодія», виконав багато провідних оперних партій баритонового репертуару, записав чималий пісенний доробок. Помер Юрій Гуляєв у Москві в 1986 році.

Volodymyr Boyko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини