MENU

Є кроки, які влада буде змушена зробити під тиском обставин - блогер про коаліційн уугоду

11263 1

І ще раз про драфт угоди, коаліцію та реформи.

Судячи з тексту угоди, є кроки, які влада буде змушена зробити під тиском обставин. Таких як, наприклад, необхідність отримати гроші донорів бюджету. Серед цих кроків - антикорупційна реформа, реформа децентралізації, судова реформа та реформа органів правопорядку, реформа системи національної безпеки.

Податкова реформа, так само, як і низка інших реформ (медична, соціально-гуманітарна, конституційна) - це факультатив.

В цьому контексті мене дуже цікавить позиція "парламентської молоді". Я, так би мовити, досліджую цю тему. Чи розуміють молоді депутати, що саме податкова політика уряду змінює соціальну структуру суспільства, з чим у нас є певні негаразди? Чи розуміють реальну ситуацію, в якій працює бізнес в Україні? Чи здатні здатні запропонувати щось, окрім популізму?

Один з молодих прогресивних обранців, який займається саме економічною політикою, вчора на моє питання, що там із ставками податків на ЄСВ, сказав - домовились, що буде 18%. Це реально добре, навіть - круто. У відповідь на моє наївне питання - коли це станеться (пониження фіскального навантаження на ФЗП), він подивився на мене якось дивно і сказав - НЕ ВАЖЛИВО КОЛИ, ГОЛОВНЕ, ЩО МИ ДОМОВИЛИСЬ ПРО ПРИНЦИП.

Я не хочу нікого образити, втім тут "але - але". 

Перше, або вони не розуміють, що роблять. І це погано, дуже погано

Друге, або "де гроші лічать, туди і пхайся" (укр.народне прислів'я). І це фігово.

Невнесення змін до Податкового Кодексу терміново на тлі бла-бла-бла повідомлень про принципове погодження підходів, що передбачають здійснення цих кроків у майбутньому, - це повний аналог подій лютого 2014 р. Для тих, хто забув: суспільство пропонувало негайного вирішення "питання Януковича", а перемовники з боку тоді ще опозиції пропонували пожити із Яником до 1.12. 2014 р. ...

Наталия КОНОНЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини