MENU

Зараз в Україні зі «своїх» серіалів не знімається нічого

6144 0

Якось так тихенько і непомітно хвиля розмов про активізацію зйомок українського кіно перетворилась на суцільний штиль. Щоб ви розуміли - зараз в Україні зі "своїх" серіалів не знімається нічого. Ніфіга. Ніхєра!

Дехто, типу розкручених film.ua потроху продовжують обслуговувати російський кінематограф, але і там потік замовлень різко зхлинув. А нічого нового, розрахованого на українського глядача, і такого, аби можна було цим замістити московські серіали, так і не стартувало.

Я не беру до уваги наш незрозумілодлякогоіснуючий "поетичний" кінематограф. Там насправді нічого не змінилось за останні років 50. Трішки намахані режисери вмудряються вкупі видавати по кілька фільмів на рік, які не мають жодної комерційної та прокатної цінності. Там взагалі якийсь паралельний світ - їх потроху фінансує держава, а роль отримати у них звичайному актору практично нереально, усе будується на особистих знайомствах (на більшість ролей кастинги навіть не проводяться).

В ціноутворенні взагалі жуть. Якщо раніше масовка оплачувалась з розрахунку 100-200 грн у день, то сьогодні це ж саме при практично стовідсотковій інфляції переважно стало коштувати 70-80 грн.

Про кастинги на рекламу я взагалі мовчу... Пару раз наривався на кількасотенні натовпи. І народ терпеливо сидить у черзі, чекає.

P.S. Написати цей пост спонукав дзвінок якогось малознайомого кастинг-директора. Коли я відмовився від "епізоду" за 100 грн, вона сказала, що я абарзел і вона тільки свисне, то прийдуть десятки готових зніматись денно і нощно. При цьому "епізод" - це крутіше за масовку. Я навіть побоявся перепитати скільки там у них тоді масовка коштує.

Віктор ЛИТОВЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини