MENU

Ломаченку немає рівних серед боксерів за версією WBO у напівлегкій вазі

8611 2

Українець Василь Ломаченко і таєць Чонлатарн Піріяпіньо

 

Василю Ломаченку немає рівних серед боксерів за версією WBO у напівлегкій вазі. Саме таке радісне повідомлення надійшло 22 листопада з китайського міста Макао. Там наш співвітчизник Василь Ломаченко здобув упевнену перемогу над тайцем Чонлатарном Піріяпіньо і підтвердив свій титул найсильнішого серед боксерів світу за версією WBO у напівлегкій вазі. Особливо порадувала ця звістка його земляків у місті Білгороді-Дністровському на Одещині.

Чемпіоном світу в напівлегкій вазі за версією WBO двократний олімпійський чемпіон 25-річний Василь Ломаченко став у червні цього року. Тоді в американському Карсоні він виграв у двенадцятираундовому бою у місцевого боксера Геррі Рассела. Це був його лише третій поєдинок на професійному ринзі. І ось тепер цей високий титул Ломаченко з честю захистив, перемігши надзвичайно досвідченого тайця Чонталарна Піріяпіньо.

На думку експертів, блискучий бій, продемонстрований Василем, міг і  повинен був  завершитися нокаутом азійця. У четвертому раунді після затяжної серії українця, яка почалася з правого аперкоту і завершилася лівим прямим у голову, таєць опинився в нокдауні, але  добити конкурента Ломаченко в останні 10 секунд не встиг. Досвідчений Піріяпіньо відновив свої сили і продовжив бій. Та українець так вправно діяв на ринзі, що ніхто у його перемозі не сумнівався. На жаль, у 7-у раунді Ломаченко травмував ліву руку, тож йому довелося завершувати поєдинок однією лише правою.


Тайский боксер Чонталарн Піріяпіньо вистояв усі 12 раундів, але програв без шансів. Судді виставили однаковий рахунок — тричі по 120:107. Вражає і кількість ударів, проведених Василем — 368 проти  86-ти з боку Чонлатарна. Перед зустріччю тайський боксер заявив, що в разі своєї поразки піде з боксу. Чи дотримається він тепер свого слова, побачимо.


На прес-конференції після поєдинку Ломаченко подякував за підтримку своїм співвітчизникам і сказав, що всі свої перемоги присвячує Україні. Своїм боєм він цілком задоволений. А коли його запитали, чи зустрінеться він із ямайським боксером Ніколасом Уолтерсом, Василь відповів, що не хоче робити гучних заяв і говорити на горячу голову. «Я трохи остигну, приїду додому, побуду з родиною і після цього прийму рішення», – сказав Ломаченко.

 

Усі свої перемоги Ломаченко присвячує Україні

 

А вдома на Сергія чекають дружина Олена, донька Вікторія й син Анатолій. А ще його найкращий тренер - батько Анатолій Миколайович Ломаченко. Це він одягнув боксерські рукавиці на сина, коли того привезли додому з пологового будинку. А готувати Василька до поєдинків професійний боксер, заслужений тренер України почав, коли тому ледь виповнилося шість років. У своєму першому міжнародному турнірі «Надія» син побив восьмирічного суперника, який був важчим на сім кілограмів. З тих пір Василь Ломаченко здобув 395 перемог у 396 боях на любительській арені. У липні  2013 року він оголосив, що переходить у професіонали.

 

 Тренує чемпіона його батько Анатолій Ломаченко


До речі, самий юний член родини, маленький син Василя Анатолій уже теж проявляє бійцівські якості. «Наш Толя - хлопчик з характером, і - це факт, - каже батько. - Йому було трохи більше одного року, коли він став битися як справжній боєць». Нещодавно Василь Ломаченко виклав у соціальних мережах фото тренувань, де асистентом виступає його найвідданіший і близький фанат – Толя.


Є надія, що цьому боксерському роду не буде переводу.

 

 На тренуванні із сином Анатолієм

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини