MENU

Кобзона позбавили звання «Почесний громадянин Полтави»

5218 0

Відповідне рішення сьогодні ухвалили депутати міськради на 45-й сесії.

Питання на розгляд виніс Олексій Горик. Депутат від "Батьківщини" наполіг, щоб попереднє рішення (2002 року) про присвоєння Кобзону звання "почесного громадянина Полтави" не скасовували, а проголосували саме за позбавлення звання за його позицію, спрямовану проти України.

До сесії активісти зібрали 460 підписів полтавчан за позбавлення співака почесного звання. Як повідомила представники Громадського клубу Полтави, ініціативу клубу зі збору підписів підтримали депутати як обласної, так і міської ради.

"Ми проти Кобзона, оскільки урядами США та Ізраїлю він неодноразово підозрювався у причетності до організованої злочинності, через що йому було відмовлено у в'їзді на територію цих країн; з початком подій на Євромайдані він почав проявляти антиукраїнську позицію і закликав Януковича до розстрілу протестувальників у Києві; публічно образив Гімн України, назвавши його "нацистським"; є депутатом Держдуми РФ від партії В. Путіна «Єдина Росія»; підписав лист на підтримку політики Путіна окупації українського Криму; після початку конфлікту на сході виступив у Донецьку з концертом на підтримку терористичної організації сепаратистів; СБУ внесла Кобзона до переліку осіб, яким заборонений в'їзд на територію України".

Нагадаємо, проект рішення про позбавлення Кобзона звання "Почесний..." вже подавали на розгляд сесії, але полтавський міський голова Олександр Мамай відхиляв його. 

Цього року міська рада м. Кобеляки (Полтавська обл.) також позбавила Кобзона звання почесного громадянина міста.

Крім того, Кобзона позбавили звання "почесного громадянина Дніпропетровська".

Это Донецк, детка! [Типичный украинский город]


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини