MENU

Зволікання з продажем ліцензій на 3G-зв'язок не дають переозброїти армію

6877 0

Від продажу трьох ліцензій 3G вже в цьому році до бюджету могло б надійти понад 7 млрд грн. 

Не надійшло. Чому? Є в країні дві людини, яким це невигідно. 

Перша - Ринат Ахметов. Власник Укртелекому монопольно володіє єдиною в Україні ліцензією 3G. Реалізовує її оператор ТриМоб, виставлений Ахметовим на продаж. З монопольною ліцензією він коштує великих грошей. Без монопольної - його взагалі важко продати. Ахметову вигідно, щоб якомога довше більше ліцензій 3G нікому не видавалося. 

Друга - Ігор Коломойський. Власник Піплнету. Застаріла технологія. Ринок 3G послуг майже повністю витіснить її. Модернізації обладнання не підлягає. Лише на звалище. Коломойському вигідно, щоб ліцензії 3G нікому не видавалися. 

І є ще в країні Арсеній Яценюк. Саме він блокує сьогодні проведення відкритого аукціону з продажу відповідних частот.

Вчора в сюжеті на плюсах був репортаж про те, що біля Дебальцева нашою розвідкою була помічена сучасна радіолокаційна станція "Зоопарк - 2".

Виготовлена в Запоріжжі техніка є в російській армії, а в українській немає. Ця машина за кілька секунд точно визначає звідки ведеться вогонь з артилерії та градів противника. Отримані координати можуть бути використані для удару у відповідь. Удару точного, на знищення. Коштує вона в два-три рази дешевше за закордонні аналоги.

В минулому році на розвиток озброєння та військової техніки Міноборони витратило трохи більше 1 млрд грн. Сьогодні на фронті є потреба в сучасній техніці. Вона, як і грамотне командування військами, є фактором успіху та перемог. 

7 млрд на підлозі не валяються. Треба продавати ліцензії, кошти спрямовувати на озброєння армії. Негайно.

Василь ГАЦЬКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини