MENU

Економіка бандустану під назвою «ДНР»

12652 0

Деньги, нужны всем. И сепарам нужны деньги. Это и грабёж на дорогах, и просто грабёж. Сбывали награбленное на рынках. К слову, на рынках в продаже и в огромных количествах, появились б/у бытовая и электронная техника, мебель и телефоны, ковры и посуда, в общем, всё, что хочешь.

Переселенцы второй волны, оставляли на реализацию по принципу «ну хоть почём». Сепары поставляли на рынок больше, ну очень много. Всё, что украли.

Началась принудительная перерегистрация предпринимателей.

Было заявлено, что кто не пройдёт перерегистрацию, их торговые места на рынках будут отданы другим. Магазинчики и мастерские будут «национализированы», и либо демонтированы, либо «отданы людям, внесшим вклад в дело становления Новороссии». С крупными предприятиями, в каждом случае вопрос обговаривается индивидуально.

В ДНР, судов и судей нет. Значит, вопрос о «национализации», а так же размер, вклада в «дело становления…», определяется индивидуально. В 1937 году, жить в нищете, или не жить совсем, решали тройки. В 2014 году, «революционеры» лишились такого «либерализма», никаких троек, как Батя, сказал так и будет. Сколько Батя сказал, столько и плати. Плюс, чуть-чуть кассиру на водку, простите на чай. (По старинной, Новорусской?!?! традиции). Обжаловать решение невозможно, судов нет.

Схема с точностью списана, с той схемы, что действовала в Москве при Лужкове в 90-х, в отношении МАФов (киосков). Тогда в столице Московии «аренда» ларька стоила, от $200 до $1000 в месяц «наличкой», как в «мэрии» посчитают.

Как и в Москве 90-х, не очень заботились о социальном пакете. До пенсии дожить не полагалось, болеть так же нельзя. К слову, сейчас те которым в 90-е было 35-45 лет (самый трудоспособный возраст), идут на пенсию. И как многим из них не хватает стажа. Ведь работали без соц. пакета. К сожалению такое было во всём СНГ.

Батя, доверенное лицо Беса. Начальник по поступлениям. И вдруг Бес заподозрил, что Батя ворует. Бес приказал, и Батю в подвал забрали. Какие у Бати и Беса отношения, это их «настоящих мужчин» дела. Для иных интересно, что за время, пока Бати не было, сменилось три «уполномоченных по налогам и сборам».

Сегодня, нужно надеяться, что эти люди ещё живы.

Я зовсім не розумію і не поділяю, іскренню впевненість, тих хто вважає, що нова російська влада в Донбасі, не буде красти. Будуть. Ти хлопці та дівчата, що зараз «володіють» частиною Донбасу, навчались в тих самих школах, не полюбляли і не читали книжки, дивились ті ж самі фільми, слухали с задоволенням «шансон», як і попередники. А після підключення російско-фашисткого скучного TV, стало зрозуміло що і телебачення однакове. Чому не будуть красти? Будуть. Вже крадуть. Під час перемир’я, запрацював ринок. Сепари контролюють майже весь ринок. Я особисто бачив «визволителів», що торгують валютою, як з віджатої автівки, не розпакований ящик «Мальборо» до крамниці заносили, сепар два ящики тушонки до продавця підносив. Мішок макаронів, Новоросійці ні гребують нічим, і таких прикладів безліч. Ринок став як місто, де можливо продати те, що вкрадено на блок постах. Сепар перетворився на баригу.

Горілка та горілчані вироби майже в кожній крамниці. И непотрібно ані касового апарата, ані 200 метрів від школи, данину, сплатив та торгуй. Горілка, пиво, цигарки основний асортимент крамниці. А ще як в благословенні 90 ті, горілка «само пальна». Акцизна горілка коштує 41 грн., а місцевого розливу, 30 грн., ну і звісна річ отруєння. Але її майже не купують. Грошей на самогон не вистачає, а на «казёнку» тим більш. 90 ті повернулись.

Касові апарати не застосовують зовсім. А навіщо? Податкову ставку встановлює «збирач» оброку. Розмір оброку, залежить вид того «як йому після вчорашнього», та «який внесок підприємець зробив у розбудову Новороссії». 90 ті повернулись.

Соціальний пакет відсутній зовсім. Взаємовідносини, між робітником та сепаром-баригою, контролює АКМ, який у сепара. За роботу можуть заплатити, а можуть на окопи, чи просто в морду. Як «освободитель» забажає. 90 ті повернулись.

Під час початку другої хвилі втечі з міста, коли стало зрозуміло, що Донбас вбито, що тут немає і не буде роботи, тобто немає і не будете перспектив, і не має причин залишатися, одна знайома вивозила до Константінівки побутові речі, електрообладнання з квартири, іншій крам. Мікро хвильову піч сепари на блок посту, «віджали». Просто, без пояснень. 90 ті повернулись.

Треба пару речень, про внутрішню ієрархію сепаратистів рядового складу сказати. Ті хто під час бойових дій, на блок постах як м'ясо стояли, хто чеченам травку шукав, під час перемир’я стали «Старими». Стали керувати блокпостами, чи старшими в наряді і таке інше. Натомість до рядів сепаратистів прийшли ті, хто раніше по бомбосховищам та підвалам ховався. Небезпека, начебто по заду, Національна Гвардія не стріляє, вмирати за Путіна та Новоросію не потрібно та і 3400 грн. що місяця, при безробітті, не зайві. Ось хлопці і потягнулись, не стільки за ідею, скільки від голоду. Стой собі на посту, кради та ділись з начальством. Сторож, с автоматом. Але и після того як перестали сепари масово гинути на блокпостах м’яса колорадів не вистачало.

Стало відчутно спокійніше. Так спокійно, що чечен можливо до дому відпустити. Тим більш економія. $2000 не треба, що місяця, за кроваві послуги сплачувати. (там цікава арифметика, як розповідають, $1000 то від Кадрова, та $1000 від Путіна. Але після повернення. Путін заплатив тім хто повернувся в Чечню живим, а тому м’ясу колорадів, що загинули, у виплаті відмовив. Пояснюючи таке тим, що начебто неможливо доказати, що вони воювали). Заплатив Кадиров. Ну це таке. Все рівно кошти з той данини що Кремль Чечні, щорічно сплачує.

З того, що описано. «Старі», сепари стали стрімко «багатіти». «Армія» поступово перетворюється в банду мародерів, або в організовану злочину групу, якою вона була с самого початку.

Alex Melanchenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини