MENU

Патріотизм від Кароліни до України

13214 8

Що таке патріотизм? - запитайте у Вахтанга Кікабідзе, тому що Кароліна (Ані Лорак) не знає такого слова.

Все почалося з самоварів? - думаю так! Я ніколи не звинувачувала публічних людей, котрі притримувалися відкритої аполітичності. Така позиція, як каже моя бабця дуже вигідна. Ти собі пливеш тихесенько по течії, ні в гору ні в низ, а якщо "шухер" - не ті прийшли до влади на яких ставили, то й підлабузництвом не доведеться займатися - і совість, і честь збережеш. Головне - без зайвого шуму. 

Без зайвого шуму думала й пані Кароліна. Навіть зробила кавер на пісню Володимира Івасюка "Балада про матір"(перша україномовна пісня у виконанні співачки за останні п'ять років). Поверхнево: всі вражені і розчулені, ледь сльози стримували на очах, дивлячись музичне відео. Але у кожної медалі є дві сторони. Тож про те, що на звороті: у відео-роботі присутні кадри боїв на вулиці Грушевського під час Євромайдану. У мене, як то кажуть очі повилазили, коли побачила їх там. Адже, Ані Лорак в усі мікрофони російських ТБ оповідки оповідала, про те, як боїться виходити на вулицю під час Майдану і через який їй "нещасній" довелося відсиджуватися у Москві. Парадоксально, чи не так? 

Ну гаразд, скригочучи зубами, розчулилися і простили. І тут тобі на - самовари! В цей момент тільки лінивий не згадав про Вахтанга Кікабідзе. Який відмовився від російських нагород, коли та напала на Грузію. "Хіба має значення, якою мовою говорить людина? Вона повинна говорити правильно. Але боротися за премії в країні, яка воює проти нас "почесно". Невже це і є патріотизм?" - сказав в одному з інтерв'ю Вахтанг Костянтинович. З іншої сторони, одним патріотизмом ситий не будеш. Більшість наших відчизняних естрадних виконавців зі шкіри вилазять, щоб втулитися в когорту зірок так званого "кремлівського олімпу", підкорити Москву і таке інше. Самовари засвідчили, що Кароліна таки підкорила "сталіцу вєлікай Расєї", як кажуть видерлася з болота на сливку, тож тепер нічого не залишається, як слідувати тій мантрі. Росіяни кажуть ми повинні гордитися такою співачкою, яку люблять і визнають не лише в нас. Їм правда важко довести, що суть трішки в іншому. Скажімо, якою б була реакція спільноти, якби під час Другої світової війни, Клавдія Шульженко чи Леонід Утьосов поїхали б за нагородами в нацистську Німеччину? Думаю, їх би розстріляли ще до повернення на "родіну".

На початку серпня в Одесі футбольні ультрас та проукраїнсько налаштовані активісти зривають концерт Лорак. Яка напередодні до самоварів додала виступ в окупованому Криму. І що робить тоді наша "міліція з народом", а повторює свій відпрацьований сценарій, лупцює активістів кийками. В цей час наша Кароліна гасає радісно по сцені. Концерт пройшов, гроші зароблені. Дійсно, складається думка, що співачка просто в якійсь повній фінансовій скруті і їй конче необхідні грошенята, тому вона так напористо веде свої концерти, або ж в неї синдром "царька" і думка "простих", "неграмотних", які висловлюють їй - Королеві своє незадоволення просто до одного місця.

Восени її концерти по всі Україні то скасовуються то переносяться на невизначений термін. І ось, концерт в Палаці Україна в Києві. Ще вранці, 26 листопада на одній сторінці в соціальній мережі з'являється звістка про заплановану акцію перед концертом Лорак. Одразу відчувається - буде гаряче. Знесені паркани навколо палацу, петарди, яйця, димові шашки, фаєри, плакати з написами "Самовар-вокзал-Росія", вигуки "Ганьба!" ну і на 100 протестувальників 200 правоохоронців. Кароліна як Верховна Рада і ту мабуть меньше охороняють. Не обійшлося тут і без "побитої" журналістки LifeNews. Я правда думала, що вилазки журналістів цих псевдоновин до України вже давно прикрили. Хай, як тут не показати молодиків у балаклавах і плачучих наляканих дітей, які прийшли на концерт з дорослими. Це ж такий піар, "гаряча" новина, на першу шпальту! Але не про це. За підсумками двох її концертів 11 міліціонерів у лікарні, 4 ультрас у СІЗО.

Ця співачка не варта і мізинця ні тих молодих правоохоронців, які постраждали, ні хлопців з ультрас, яких "пов'язали" і шиють справи, які можуть перекреслити життя. Але Кароліна ж Королева, знову, як ні в чому не бувало збирає квіти, овації, вигуки зі сцени як вона всіх любить, і пісня Океану Ельзи "Я не здамся без бою" у її виконанні, відверто скажу, пробила на сміх. Вочевидь, її виконанням, вона ніби засвідчила, що 27 концерт буде так само, і вона не здасться без бою:).

Наступного дня, вже після обох концертів, очільник МВС Арсен Аваков заявив, що охороняти концерти Ані Лорак вони більше не будуть, і взагалі, обійдуться без таких співачок і її доброчинностей. І де ж ви пане міністре були раніше, скажімо так, двома днями раніше, чи не у фейсбуці часом?

Вочевидь, пані Лорак так нічому і не навчилася. Так, як через 2 дні, щаслива, не приховуючи своїх емоцій і повітряних поцілунків до коханої аудиторії отримувала чергові російські нагороди. Як бачите, втратити повагу легко, а от відновити її, забракне сил. Скоріш за все, забракло, співачка зазнала фіаско у спробах підкорити знову українську аудиторію. Тож, після такого, в Кароліни залишається останній шанс проявити свій патріотизм до Батьківщини - не повертатися з Москви, де її люблять, шанують і визнають!

MARIA SHTERKE


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини