MENU

З Міжнародним днем волонтера, подвижники Доброї Волі!

6028 0

 

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтерів. Тож варто привітати подвижників, які допомагають українській армії та підтримують міць та бойовий дух бійців. "Ці дівчата та хлопці, чоловіки та жінки, бабусі та дідусі і навіть маленькі діти стали фронтом забезпечення і підтримки наших військовослужбовців та постраждалих від війни", - пише у мережі "Фейсбук" Олексій Гриценко.


"Так сталося, що ми, Автомайданівці, одними з перших почали допомагати армії ще в березні в Криму. Разом з Sergei Hadzhynov, Nataliia Lukianenko, Maryna Gonoshilina, Віталієм Уманцем, Sergiy Suprun, Сєнцовим Олегом (зараз утримується в Лефортово), Dmitriy Belotserkovets, Василем Чернишем (його поки шо не знайдено взагалі(() та багатьма іншими ми розвозили, їжу, білизну, цигарки, фонарі в т д військовослужбовцям, які були оточені зеленими чоловічками та якимись там козаками. Знаю, що в цей час активно почала допомагати, Anastasiia Bereza, Александр Чубай та Anna Sandalova, а потім Аня разом з Олегом організовували вивезення всіх тих, хто хотів залишити Крим. В той час високі чини з Міноборони дзвонили і питали, шо і як робити в нас, активістів, бо самі були безпорадні", - пригадує автомайданівець.


"Далі з'явилися багато потужних груп волонтерів Армія СОС , Крила Фенікса, Народний Тил, Combat UA, Автомайдан СОС, Saving lives in Ukraine та багато інших, які стали системно працювати з певними частинами і на фоні рапортування чиновниками про 100% забезпечення просто брали і робили свою справу нічого не вимагаючи.


На фоні цього почали з'являтися паразити, які волонтерство почали використовувати для отримання політичних дивідендів, для власного піару. Але несправжнє воно відчувається одразу і більше того, хлопці, що отримують допомогу розуміють, що бабуся яка дає останні 200 гривень чи зв'яже носки - то є щире на відміну від цілої машини чогось під камери і по всіх ТБ під час виборчої кампанії.


Знаю багато людей, хто допомагає і взагалі навіть ніде про це не кажуть. Cаме ці люди стануть одним з стовпів змін в країні, бо їм не треба нічого розповідати і лапшу їм неможливо повісити на вуха) вони просто беруть і роблять, даючи приклад іншим. Слава Україні! І хай вас охороняє Господь!" - на оптимістичні ноті завершує Олексій.

Олексій ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини