MENU

Влада повторює помилку минулої революції, не виконуючи гасло «бандитам – тюрми»

11071 5

Люди, які стають жертвами насильницьких злочинів, на все життя залишаються зі зміненою свідомістю. Вони, зазвичай, не можуть відновити довіру до роду людського. 

Ми – українці, рік тому стали жертвами насильства влади над народом - насильства кривавого та безпрецедентного. Як наслідок, ми – свідки тих вбивств – вже ніколи не будемо довіряти владі, ми будемо довічно підозрювати її та тихо ненавидіти. Саме так закарбовується у колективній пам'яті кров невинних людей на Майдані. І це проблема влади – лікувати колективну свідомість.

Необхідно якнайшвидше поставити крапку і притягти до відповідальності всіх причетних до побиття студентів. Всіх – це разом з 390 беркутівцями, які виконали злочинний наказ, розганяючи законослухняних людей, всіх причетних до вбивств Небесної Сотні та численних поранень. Інакше, ми всі сприймемо цю владу, як продовження попередньої, і тоді ніякого спільного майбутнього з цією владою в нас не буде.

Нам не потрібно кидати кістку у виді закону про люстрацію, бо за тим законом не можна люструвати беркутівців, які побили студентів, адже нема по ним вироку суду і не буде.  За тим законом не підпадають під люстрацію судді, які на Майбахах та Бентлі їздять на роботу, як і ті, що розблоковують рахунки соратників Януковича. Зате підпали  судді, які виносили правосудні рішення щодо злочинців, а депутати в революційному запалі декого з них назвали політичними в’язнями. За законом про очищення влади вже не люструєш верхівку часів Януковича, яка частково втекла, а частково осіла в новому парламенті.

Влада знову повторює помилку минулої революції, не виконуючи гасло «бандитам – тюрми». А все ж так просто. Як би за Ющенка притягли до кримінальної відповідальності  всіх, хто фальсифікував вибори, що підтверджено  рішенням суду, то не було б епопеї з Януковичем.

Якби Янукович за побиття студентів звільнив та дозволив притягти до відповідальності Захарченка, не було б Майдану. Я боюсь продовжувати цей ланцюг подій і припускати, що буде, якщо за Порошенка так і не притягнуть представників злочинного режиму до кримінальної відповідальності.

Поки що в президента є шанс започаткувати позитивну історію країни, знищивши  політичний криміналітет. 

Анна МАЛЯР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини