MENU

Розроблена перша у світі система MULTI-ліфтів, що дозволить рухатися по горизонталі

798 2

Корпорація ThyssenKrupp, одна з найбільших промислових концернів Німеччини, розробила нову концепцію, яка обіцяє зробити переворот в ліфтової індустрії. Запропонована система MULTI - перша у світі платформа маглів-ліфтів, що не вимагає ні тросів, ні традиційних тягових двигунів.

Принцип роботи системи MULTI заснований на використанні сили електромагнітного поля. Передбачається, що кабінки зможуть переміщатися не тільки по вертикалі, але і по горизонталі, що дозволить їм, приміром, рухатися в закільцьованому режимі. Таким чином, по одній і тій же лінії зможуть переміщатися кілька кабінок, завдяки чому пасажирам практично не доведеться чекати їх прибуття - планований час між подачею складе всього 15-30 секунд.



ThyssenKrupp зазначає, що базова концепція ліфтів не змінювалася протягом 160 років: це шахта, троси та рух вгору-вниз. Платформа MULTI повністю змінить цю модель. Запропонована технологія дозволить створювати будівлі з абсолютно новою архітектурою, що дозволяє ліфтовим кабінкам переміщатися в горизонтальному і вертикальному напрямку. При цьому не потрібні ні шахти, ні тягові мотори.

Платформа MULTI рухатиметься зі швидкістю 5 м/с. Ефективність перевезення пасажирів порівняно з звичайними ліфтами підніметься на 50 %. Науковці запевняють, що перша експериментальна система маглів-ліфтів буде запущена до кінця 2016 року.

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини