MENU

З Краматорськом все буде добре і без Міністерства правди - Станко

5337 0

От нам кажуть - міністерство інформаційної політики. А ми тут з Roman Skrypin і Sergiy Grishyn в Краматорську були. Запросили нас на відкриття Вільна Хата. Отак от люди взялись, знайшли приміщення - кілька там кімнат, щоб хтось (як ми) лекції почитали, музиканти щоб могли пограти, щоб була бібліотека і можна було б влаштувати посиденьки. Дехто з них львів'яни, дехто - місцеві. Львів'яни приїхали ще в липні, якщо не помиляюсь - приїхали і вирішили відбудовувати зруйновані будинки в Слов'янську і Семенівці. Розумієте, це якось так просто, як толока, знаєте, як копання картоплі (ми багато років поспіль копали картоплю всієї родиною, ну і садили теж, це була одні з небагатьох родинних зустрічей, якщо не враховувати весілля і похорони з Великоднем та Різдвом), коли люди роблять якусь спільну роботу, і якщо вони це особливо роблять руками - це завжди зближує, не зважаючи на любов одних, наприклад, до Яроша, а інших, наприклад, до Бабая. Мені от видається, що нічого кращого і водночас простішого просто придумати не можливо було. 

А тепер Вільна Хата. Прийшли різні люди, з образами і проблемами і з війною за спиною. З газетами і каналами, в яких і далі працюють ті, хто писав, які класні Бабай і Гіркін, але ж прийшли і ми попробували поговорити, принаймні попробували. І це вже просто щось мега. 

Хлопці і дівчата з Вільної хати, ви просто мега круті, а з Краматорськом обов'язково все буде ок. (і без міністерства інформаційної політики:-))

P.S. мені в Краматорську подарували власноруч вив'язану балаклаву, власноруч зроблену синьо-жовту писанку, такі ж сережки і ляльку мотанку, і футболку волонтера. А ще ми зустрілися з одним з кіборгів з 79-ки, котрий зробив на бтрі нну кількість ходок в аеропорт і назад, рятував поранених, возив боєприпаси і воював, але від медалей відмовився. Каже, ми захищаємо власну землю, які можуть бути медалі?

P.P.S. тут фільм про те, як відновлювали будинки в Семенівці і Слов'янську. Подивіться, це теплий фільм про взаємодопомогу і порозуміння. 

P.P.P.S. це були прекрасні вихідні, дякую названим тут і особливо неназваним.

Настя СТАНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини